All for Joomla All for Webmasters

ODBOJKA: Krupnim koracima ka višem rangu

12 april 2020
(0 glasova)

Odbojkaški klub Borac nastavio je fantastičan trijumfalni niz i za još jedan korak se približio plasmanu u viši rang.

Pred momcima koje predvodi trener Dušan Jović bilo je teško gostovanje u Valjevu i još jedan meč koji su odigrali pod ogromnim pritiskom. Nije bilo lako, ali su uspeli: VA-014 - Borac 2:3 (po setovima 23:25; 20:25; 25:20; 26:24 i 13:15).

            Već od samog početka utakmice bilo je jasno da će se u Valjevu voditi žestoka bitka i da momcima iz oba tima predstoji izuzetno težak posao. Domaćin je u prvom setu vodio sa 17:10 i 19:14, ali Davor Milošević i njegovi saigrači nisu ni pomišljali na predaju. Usledio je veličanstven preokret i trijumf u prvom setu - 23:25.

            Sve do sredine drugog seta igralo se poen za poen, a potom su Starčevci dodali gas i relativno lako završili posao za visoko vođstvo u setovima.

            I kada se učinilo da će tim iz Starčeva trijumfovati s maksimalnim rezultatom, situacija na terenu se znatno izmenila. Domaćin je preuzeo kontrolu nad utakmicom, dobio treći set sa 25:20 i ponovo se vratio u meč.

            Nastavak susreta je doneo velika uzbuđenja i neizvesnost koju samo odbojka može da priredi. Četvrti set je protekapo u izjednačenoj igri, rivali su se smenjivali u vođstvu, ali treba reći da je domaće odbojkaše pratila i sreća u ovom delu susreta. Starčevci su imali prednost od dva poena u samom finišu seta (21:23), ali nisu uspeli da taj deo meča reše u svoju korist. Valjevci su posle dramatične borbe uspeli da stignu do izjednačenja, ali i do ogromne psihološke prednosti pred taj-brek.

            Početak petog seta ili “odbojkaške lutrije“ pripao je ekipi Borca, ali su momci iz Valjeva brzo preokrenuli rezultat. Poveli su sa 8:5, imali i 13:11, ali to im nije bilo dovoljno za pobedu. Nošeni neverovatom podrškom svojih navijača, odbojkaši Borca su pokazali da su pravi borci - najbolji kada je najteže. Usledio je veliki preokret za konačno slavlje, kako na terenu, tako i na tribinama.

            Tako su Knežević, Rajković, Poznić, Miletić, Milošević, Zindović, Madić, Krstić, Rakita, Drobnjak i Micić preskočiliu još jednu tešku prepreku na putu do elite.

(A.  Živković, Pančevac)

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…