All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: KK Borac - dve selekcije u plej-ofu

12 april 2020
(0 glasova)

Baš kada je Košarkaški klub Borac navršio 45 godina postojanja, dobio je najlepši poklon od svojih najmlađih košarkaša - prolaz u plej-of. Nekoliko kola pred kraj lige, to su obezbedili kadeti i mlađi pioniri, zauzimanjem drugog mesta u grupi, i tako se našli na mapi najboljih osam ekipa u Vojvodini. 

Mlađi pioniri Borca Kvalitetnu ligu su nastavili sa dve selekcije: Borac 1  i Borac 2. KK Borac 1  posle niza odloženih utakmica uspeo je da startuje sa prvenstvenim utakmicama i to pred svojom publikom, 23. februara,  kada je ugošćena ekipa iz Kovina -  KK Radnički. Ovaj susret je bio poslužio kao trening-utakmica i mogućnost da se razigraju igrači sa klupe, o čemu govori   i rezultat: 65:29 za Starčevce. Nakon tri dana usledilo je još jedno domaćinstvo,  ovog puta u goste je došla ekipa iz Pančeva, KK Tamiš. I ovu utakmicu  Borac 1 otvara laganom igrom od samog početka držeći rezultat u svojim rukama te i ovaj susret dobijaju ubedljivo sa 79:28  (20:4; 18:7; 23:9 i 18:8). Potom je, 7. marta,  usledilo teško gostovanje Virtus basketu, gde je Borac 1 pobedom mogao da obezbedi drugu poziciju. Nije bilo lako igrati u vrućoj atmosveri domaće publike ali igrači iz Starčeva se nisu uplašili već su pokazali pravi borbeni karakter. Početak susreta bio je “tesan“ sa velikim požrtvovanjem sa obe strane  za nerešenih 12:12, Drugi period igre -  ista situacija na terenu ali koš prednosti za domaćina, te se na poluvreme otišlo pri rezultatu 25:23. Usledilo je drugo poluvreme i pravi košarkaški spetakl, sa obe strane sa dosta tenzije i nervoze, a treći period pripao Starčevcima (13-12), Poslednja četvrtina je bila za dugo pamćenje. Rezultatski tok je bio neizvestan, sa koš do dva prednosti za Pančevce, Borac 1 je u par navrata uspeo da se približi ali domaćin je utakmicu imao u svojim rukama sve do par sekundi do kraja, kada je Borac 1 uspeo da ispod koša “ukrade“ loptu i da izjednači - 54:54. Usledio je napad domaćina, kada je Stefan Bošković na polovini terena, dobrom igrom u odbrani  oduzeo loptu protivničkom igraču i Borac 1 prelazi u vođstvo od 56:54, devet sekundi pre kraja utakmice a domaća ekipa uzima tajm-aut. Odmah je napravljen faul na domaćem igraču koji je imao dva bacanja, koja je i realizovao, a na semaforu je pisalo 56:56. Tajm-aut uzima i  trener gostiju Zoran Kokanović, koji je uputio igrače šta da urade, četiri sekunde pre kraja meča. Oni su to i uradili kao što je i dogovoreno, Keljević pravi blok nad Dakićem, koji prima loptu, radi “ulaz“, lopta udara obruč i pada u ruke Filipa Milenkovića, koji sekundu pre kraja postiže koš  uz faul! Za kraj utakmice - na semaforu 56:58 i pobeda Starčevaca! Utišala se domaća publika a krenulo je slavlje momaka iz Starčeva. Mora se reći da tri igrača iz startne postavke Borca 1 nisu igrala, suđenje je bilo diskutabilno ali uspeli su Starčevci da ostvare veliku pobedu koja ih je odvela među osam najboljih u Vojvodini.

            Potom je, 15 marta, u jutarnjim časovima Borac 1 gostovao u Pančevu ekipi Kris-kros. I ovog puta Starčevci nisu mogli da računaju na tri startna igrača zbog bolesti. Pobedili su Pančevci sa 54:52, a mečt je odigran bez prisustva publike zbog korona virusa. Mora se reći da u ovom susretu je domaćin bio bolji u svim segmentima igre a Borac nije bio prepoznatljiv, naročito u pogledu borbenosti koja ga je krasila čitavo prvenstvo.

            Druga ekipa mlađih pionira,  Borac 2, takođe je nastavila sa takmičenjem a evo i rezultata: 20. februara Borac 2 je gostovao KK-u Virtus basket a u ovom susretu su Pančevci pobedili sa 68:23. Potom je, 23. februara,  Kris-kros gostovao u Starčevu i odneo pobedu - 58:33 za Pancevce. Potom, 29. februara, Borac je gostovao komšijama u Omoljici a domaćini su bili bolji - 90:40. Usledilo je domaćinstvo ekipi iz Kovina. U ovoj utakmici, od samog početka, dobrom igrom prvenstveno u odbrani,  Borac 2 je ostvario dovoljnu prednost i je mirno priveo utakmicu kraju za 61:46.

            Kadeti Borca odigrali su dva susreta. Prvi je odigran u Pančevu sa ekipom Virtus basket, koja je van konkurencije zbog dve godine starijih igrača. Pančevci pobeđuju u ovom susretu sa 89:52. Drugi susret je takođe odigran u Pančevu, sa ekipom Tamiša, bez prisustva publike. U ovoj utakmici Borac nije mogao da računa na čak pet igrača! Međutim, Starčevci su, i pored toga što su bili oslabljeni, pružili odličan otpor i dok su imali snage bili su u ravnopravnoj  igri sa domaćinom. Krajnji rezultat bio je 73:45 za Tamiš (19:14; 18:10; 15:12 i 21:9).

            Zbog novonastale situacije u državi prekinuta su sva takmičenja a Starčevci su i tri koja pred kraj obezbedili plej-of za kadete i mlađe pionire. Kako će dalje teći takmičenje i kako će  se sve ovo završiti, videćemo.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…