All for Joomla All for Webmasters

RIBOLOV: Pomor ribe na Nadelu

12 april 2020
(0 glasova)

Udruženje sportskih ribolovaca “Nadel“ je nadležnim službama, u subotu 21. marta, prijavilo pomor ribe na Nadelu, na terenu kojem je u njihovoj nadležnosti održavanja. 

Prvi čovek ovog udruženja, Zoran Vasiljković, za naš list je izjavio:

            - U prepodnevnim satima na terenu smo primetili veliki pomor ribe. Najviše me zabrinjava što zatrovanu ribu jedu druge životinje, labudovi, gnjurci, patke a i predatori koji je pokupe sa obale. Očigledno je da je neko od industrijskih proizvođača uzvodno iskoristio trenutno tešku situaciju i ispustio otrovne fekalije u Nadel, u smislu trenutne finansijske uštede, a time izazvao veliki problem u ekosistemu reke koju godinama pokušavamo da oživimo i uredimo, ozlojeđen je Vasiljković.

            Odmah su  obaveštene nadležne službe, Ribolovački savez Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine kao i član Gradskog veća zadužena za ekologiju Katarinu Banjai. Uzorci uginule ribe odneti su na analizu kako bi se utvrdio tačan razlog trovanja, a ribolovci i svi ostali ljubitelji prirode očekuju da će se trovači sankcionisati po zakonu.

G.M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…