All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ KUD-a ”NEOLIT” - Nastupali dečiji ansambli

12 april 2020
(0 glasova)

Na manifestaciji “Najlepši slavski kolač“ održanoj, 16. februara, dečiji ansambl KUD-a “Neolit“ nastupio je sa igrama iz Pirota . Nastup naših folkloraša pratio je i gradonačelnik Saša Pavlov , a publika u Velikoj sali Doma kulture  nije štedela dlanove i velikim aplauzom nagradila je najslađe “Neolićane“ koji su iz dana u dan sve bolji.

Potom, 29. februara, svi dečiji ansambli starčevačkog kulturno - umetničkog društva nastupili su na “Južnobanatskoj razglednici“. Ovog puta domaćin je bilo KUD “Abrašević“ iz Pančevo i to u Kulturnom centru Panevo. Na pančevačkoj sceni nastupilo je preko 300 devojčica i dečaka a prepuna sala Kulturnog centra je dokaz koliko je ovakva manifestacija nedostajala južom Banatu. Udruženje za sada čine folkloraši iz Idvora, Crepaje, Debeljače, Banatskog Karlovaca, Pančeva i Starčeva.

            Izvođački ansambl i drugi ansambl KUD-a “Neolit“, na poziv organizatora “Slaninijade“ u Kačarevu, nastupili su  u okviru istoimene manifestacije. Publici su se predstavili Igrama iz Zaječara i Igrama iz Pčinje.

            Planove za dalji rad i nastupe “Neolićani“ su prekinuli u jeku pandemije korona virusa. Učešće na smotrama folklora je upitno i zavisi od razvoja situacije sa virusom.  Probe se ne održavaju do daljeg, a o početku rada, KUD će svoje članove obavestiti putem društvenih mreža.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…