All for Joomla All for Webmasters

ZDRAVSTVO: Preventivni pregledi

12 april 2020
(0 glasova)

Prve subote u martu u Maloj sali Doma kulture u Starčevu Mesna zajednica Starčevo, Dom kulture i Centar za prevenciju pančevačkog Doma zdravlja organizovali su preventivne lekarske preglede za stanovnike našeg mesta.

Starčevci su pokazali visoku zdravstvenu kulturu pa je više od stotinu naših sugrađana proverilo najosnovnije parametre krvne slike kao i ultrazvučni pregled abdomena i štitne žlezde. Pored toga vršena je provera krvnog pritiska, indeksa telesne mase kao i pregled lekara opšte prakse koji je dao konačnu dijagnozu, uput na specijalistički pregled ili savet onima kojima je to potrebno.

            Lekari su prijatno iznenađeni velikim odzivom a po njihovima rečima, Starčevci uglavnom imaju probleme sa povišenim krvnim pritiskom i masnoćama, što je generalno problem stanovnika s područja Banata zbog specifičnog načina ishrane. Preventivni pregledi su daleko efikasniji od lečenja nakon oboljevanja i u nekim slučajevima mogu spasiti život pa bi bilo šteta ne iskoristiti tu mogućnost kada se ukaže.

P. Stanković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…