All for Joomla All for Webmasters

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA DRUŠTVA PČELARA - Stanković nasledio Aću

12 april 2020
(0 glasova)

Društvo pčelara “Starčevo“ je u subotu, 29. februara, priredilo izbornu skupštinu. Iako ova organizacija postoji dvadeset godina i važi za uspešnu i kompaktnu, na navedenom okupljanju čula su se različita mišljenja, što samo govori o tome da se njeni članovi ne libe da iznesu stav, za razliku od učesnika u životu nekih neuporedivo eminentnijih institucija.

Tako su, recimo, predstavnici Nadzornog odbora, pored ostalog, kritikovali nedostatak angažovanja u odnosu sa širom zajednicom ili to što skupština nije sazvana po statutu. Nenad Tucakov je ukazao na neblagovremeno izveštavanje o terminima predavanja, dok je Lazar Deheljan ocenio spornim i način dodele zahvalnica.

            Odlazeći predsednik Kosta Aća reagovao je rečima da je sve račeno kao i godinama ranije, da ne manjka ni dinara, kao i da su on i drugi članovi Izvršnog odbora dali maksimum u pogledu predstavljanja društva, pa i kada je reč o dobijanju novca od projekata, ali da za to jednostavno nije bilo sluha nadležnih, dok je, s druge strane, obezbeđeno deset stručnih predavača za najmanje moguće para. Sekretar Stevan Petrović, koji je u poslednje vreme zbog ostavke blagajnika radio i taj posao, dodao je i to da je ponaosob obaveštavao članove o svakom događaju.

            Nakon jednoglasnog prihvatanja finansijskog računa skupština je ipak ubedljivo usvojila i izveštaj o radu Udruženja za proteklu godinu, a jedini protiv toga bili su pomenuti Tucakov i Deheljan.

            Usledio je i izbor predsednika, kada je Aća naveo da bi i njegov naslednik morao da bude iz Starčeva, što je Tucakov osporio uz napomenu da tako nešto nije naznačeno u statutu. Bilo je i dileme oko načina glasanja, ali je odlučeno da ono bude javno. Naposletku je, ubedljivom većinom, novi predsednik postao Goran Stanković, dok je drugi kandidat, Milan Kovačević, dobio dva glasa. Novi Nadzorni odbor činiće Zlatko Radočaj, Veroljub Pavlović i Dobre Trajković, a Izvršni odbor će biti izabran na narednoj sednici skupštine.

J.F.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…