All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Najmlađi a najbolji

13 January 2020
(0 glasova)

U jesenjem delu Kvalitetne lige Vojvodine za mlađe pionire, KK Borac 1 je zauzeo prvo mesto sa sedam pobeda i jednim porazom, a druga ekipa Borca u istoj kategoriji zauzela je šestu poziciju

Borac 1 je, najpre, 24. novembra, gostovao KK-u Radnički u Kovinu. Na ovom gostovanju Starčevci nisu imali u sastavu tri standardna igrača, međutim, i pored toga išlo se na pobedu. Početak utakmice pripao je našim momcima a prvu četvrtinu dobijaju sa 13:5. Ostatak susreta bio je izjednačen što govori i rezultat: 10:8; 10:8; 12, 12:13 za krajnjih 45:34 za goste i bodovi odlaze u Starčevo. Poslednje kolo u prvom delu prvenstva odigrano je, 15. decembra, u Starčevu a snage su odmerile dve istoimene ekipe:   Borac 1 i Borac 2. Naravno,  pobednik je bio Borac ali ovog puta Borac 1 i to sa 54:37.

            Druga starčevačka ekipa, Borac 2, najpre je 23. novembra ugostila ekipu iz Opova koja je na začelju tabele. Susret nije bio mnogo interesantan a pobednik je rešen na startu susreta - po četvrtinama: 20:6; 13:9; 16:7; 17:10,  za pobedu Borca od 66:32.

            Selekcija kadeta odigrala je dva susreta. Prva utakmica odigrana je u Vršcu, 24.  novembra, protiv lidera na tabeli. Starčevci su pokušali da pruže otpor ali domaćin dobija prvo poluvreme sa 44:26. Ni u drugom delu utakmice Borac nije imao snage da zaustavi domaće igrače koji su, inače, dve-tri godine stariji. Krajnji rezultat na semaforu u hali “Milenijum“ bio  je 109:57. Potom, 1. decembra,  Borac je ugostio pančevački Tamiš. Naši momci imali su veliku želju ali nedovoljan kvalitet pa gosti iz ove utakmice izlaze kao pobednici: 70:52 za Tamiš (10:13; 12:24;, 23:21; 7:12).

            Nastavak  lige za  sve  tri selekcije sledi od 1. februara, a biće izuzetno zanimljiv nastavak takmičenja u svim kategorijama.

            Dana 8. decembra, KK Borac je sa najmlađim članovima, decom 2009-2013. godište, učestvovao na drugom međnarodnom mini - basket festivalu pod nazivom “Budi košarkaš“ koji se održao u Pančevu u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije. Na turniru je učestvovalo   tridesetak ekipa, a Starčevci su imali šta da pokažu. Prva utakmica odigrana je sa vršnjacima iz Vršca, a Vrščani su i ovog puta bili bolji. U drugom susretu  naši mališani su snage odmerili sa ekipom Radničkog iz Kovina, a iz ove utakmice izašli su kao pobednici.

Z. Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…