All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ ŠKOLE

13 January 2020
(0 glasova)

Prodajna izložba

U okviru projekta “Finansijska pismenost“ u holu naše škole održana je prodajna izložba prvih razreda.

Za ovu izložbu zaslužni su učenici prvih razreda, učiteljice Milena K. Stanojević , Miroslava Jovanov i roditelji učenika. Prodajna izložba uspešno je realizovana, a učenici prezadovoljni,  što se moglo videti na njihovim licima. U okviru ovog projekta učenici imaju priliku da nauče šta su prihodi, raskodi i kako da uštede.

Zajedno protiv nasilja

U okviru programa “Osnovne bezbednosti dece“ Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, od ove godine realizuje predavanja za đake prvog razreda. U našoj školi je, 27. novembra, predavač  Policijske uprave Marina Zelenović, održala je prvacima predavanje na temu “Šta radi policija i zajedno protiv nasilja“. Putem prezentacije predavač im je približio posao policajca, savetovala ih da uvek mogu policajcu da se obrate za pomoć. Ukazano im je da budu dobri drugovi i kako da reaguju u slučaju kada primete nasilje. Na kraju je svaki učenik dobio bojanku “Azbuka bezbednosti za đake prvake“.

Matematika

Opštinsko takmičenje iz matematike za učenike 3. i 4. razreda održano je, 7. decembra, u Pančevu u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“. Rezultati sa ovog takmičenja: Aleksa Matijašević, 3/3, prvo mesto; Nađa Kozačenkov, 3/3,  drugo mesto; Strahinja Jakovljević 3/3; drugo mesto; Aleksa Janić, 4/ 1, treće mesto. U OŠ “Sveti Sava“ održano je opštinsko takmičenje za učenike 5-8. razreda. Od učesnika iz naše škole ovi učenici su dobili pohvalu: Janja Nikolić, 5/1; Lazar Jovanović, 6/3; Antonije Milanović, 6/3; Strahinja Tanev, 6/3; Ye Yinuo, 8/3.

Plivanje

Okružno prvenstvo u plivanju održano je 9. decembra a  učenici naše škole postigli su sledeće rezultate: Teodora Petrović, 5/2 - prvo mesto;  Andrea Poljak, 4/2 -  prvo mesto; Danijel Kelemen,  8/2 - prvo mesto; Andrej Kelemen, 5/ 1 - drugo mesto; Ognjen Milosavljevi, 8/3 - peto mesto.

U susret praznicima

Već tradicionalno, u susret praznicima i zimskim radostima, učenici okite školsku jelku na opštu radost svih školaraca. Neki učenici su pokazali svoju kreativnost i maštovitost, koji su nastali u trenucima doživljaja zimskih i novogodišnjih čarolija. Đaci u prazničnom raspoloženju privode kraj prvog polugodišta.

Danijela Zilić Pećanin

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…