All for Joomla All for Webmasters

Turnir „Akademije Jočić“

12 novembar 2019
(0 glasova)

Džudo akademija “Jočić“ organizovala je u Hali sportova “Strelište“  u nedelju, 22. septembra, turnir malih džudo šampiona. Učešće je prijavilo 465 takmičara iz Crne Gore, Bugarske, Grčke, Rumunije, Republike Srpske i Srbije.

- Za našu decu to je bilo veliko međunarodno iskustvo koje su stekli u veoma jakoj konkurenciji. Kao organizator, imao sam mnogo obaveza pa nisam uspeo da se više pozabavim decom  dok su radili mečeve ali sam zadovoljan brojem osvojenih medalja, ističe Mikica Jočić trener mladih džudista iz Starčeva.

            Na turniru se posebno  istakao Petar Novaković, osvajanjem zlatne medalje, a već sledećeg vikenda postao je vicešampion Vojvodine, dok je “Akademac“ Petar Stojić osvojio bronzu na prvenstvu Vojvodine. Novaković je učestvovao na Evropskom džudo kupu ADLER u Nemačkoj gde je predstavljao “Akademiju Jočić“ i Srbiju. U polufinalu, danak neiskustvu,  platio je nepromišljenim potezom kada je dobijen meč pretvorio u poraz i tako osvojio 5. mesto u konkurenciji od 2000 takmičara. U međuvremenu, DŽudo akademija “Jočić“  učestvovala je na Mmemorijalnom turniru “Svetislav Ivanović - Es“  u Beogradu, gde su  osvojili sedam medalja.

G. Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…