All for Joomla All for Webmasters

SMOTRA FOLKLORNOG STVARALAŠTVA KUD-a “NEOLIT“: SLEDI “KORAKOM TRADICIJE“

12 novembar 2019
(0 glasova)

Na samom početku nove sezone, u toku septembra, dečiji ansambli KUD-a “Neolit“  imali su zapažene nastupe u Kuzminu i Zrenjaninu. Pored nastupa “Neolićani“ su tokom septembra vršili upis novih članova u svim grupama.

Sad se vredno radi u sali na uvežbavanju koraka i programa za nastupe koji ih očekuju.

            Najmlađe članove očekuje odlazak na Taru sredinom novembra gde će sa svojim vršnjacima iz Foče, Novog Bečeja , Novog Sada i Kragujevca, boraviti ceo vikend. Ovo je drugi put da “Neolićani“ idu na druženje na Tari.

            Centralna manifestacija ove polusezone je svakako koncert “Korakom tradicije 2019“. Po četvrti put  starčevački folkoraši će se predstaviti publici sa dva gostujuća ansambla. Koncert će se održati 30. novembra od 19 sati u Kulturnom centru Pančevo .

            - Tokom septembra vršili smo upis novih članova a najveći odaziv imamo u dečijim grupama. Utorkom i petkom imamo probe svih grupa ali smo uveli vanredne probe ponedeljkom i vikendeima kako bi što brže ujednačili grupe i napravili igračku selekciju - kaže prvi čovek starčevačkih folkloraša Uroš Ban.

            - Kako bi taj rad u sali prikazali publici, četvrti put zaredom organizujemo koncert pod nazivom “Korakom tradicije“, a kao i prethodnih godina, kocert će se održati u pančevačkom Kulturnom centru. Prethodnih godina ugostili smo KUD “Branko Cvetković“ iz Beograda, Ansambl “Vila“ iz Novog Sada, KUD “Laza Nanččić“ iz Vršca, AKUD  “Branko Krsmanović“ iz Beograda, KUD “Jedinstvo“ iz Pančeva, KUD “Abrašević“ iz Pančevo, a ove godine, opet dva odlična ansambla: KUD “Dimitrije Koturović“ iz Beograda i KUD “Đido“ iz Bečeja - kaže Ban.

            Uporedo sa organizacijom ovog koncerta radi se i na nabavci dečije nošnje. Folklorašima je odobren deo sredsatava za nabavku delova nošnje.

            - Sredstva koja su nam odobrena nisu dovoljna za kupovinu i izradu svih delova nošnji tako da pokušavamo da nađemo rešenje da do kraja ove godine zaokružimo ovu nabavku i da od sledeće godine naši dečiji ansambli budu opskrbljeni kostimima, ističe Uroš Ban.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…