All for Joomla All for Webmasters

ZASEDAO SAVET MESNE ZAJEDNICE: Jesenje doterivanje naselja

12 novembar 2019
(0 glasova)

Redovna sednica  Saveta mesne zajednice Starčevo održana je u ponedeljak, 23. septembra, u prostorijama Mesne zajednice.

S obzirom da je sednici prisustvovao dovoljan broj članova Saveta za rad i odlučivanje, predsedavajući Aca Dimitrić je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći dnveni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Usvajanje izmene finansijskog plana;
  3. Usvajanje izveštaja Komisije za nabavke;
  4. Informisanje o tekućim poslovima u Starčevu i
  5. Razno            

            Zapisnici sa prethodnih sednica usvojeni  su jednoglasno. Potom je usvojen predlog izmene finansijskog plana Mesne zajednice Starčevo, koja je u okviru istih pozicija.

            Pod trećom tačkom  jednoglasno je  prihvaćen  izveštaj Komisije za javne nabavke da se GR-u “Slaviša Ilijevski“ iz Pančeva izda narudžbenica za betoniranje staza sa obe strane pešačkog prelaza na raskrsnici ulica Pančevački put i Nikole Tesle i da se u tu svrhu odobre sredstva u iznosu od 120.000 dinara.

            Pod četvrtom tačkom, član Saveta MZ Starčevo Petar Andrejić, informisao je članove Saveta o uspešnoj realizaciji letnjeg programa “Dani druženja“ i  humanitarne akcije “Čepom do osmeha“. Bilo je reči i o postavljanju stubića kako bi se sprečilo nedozvoljeno parkiranje, o završetku projekta za uređenje parka (Trg neolita - treća faza) i o problemima sa kojima se susreće JKP “Starčevac“ tokom održavanja kanalizacione mreže u Starčevu.

            Pod tačkom razno, jednoglasno je doneta sledeća odluka:

            - da se kontaktira  vlasnik parcele u Baštenskoj ulici u kojoj se nalazi neobezbeđen bunar i da se vlasnik obavesti o neophodnom zatrpavanju bunara iz bezbednosnih razloga.

            Razgovaralo se i o komunalnom redu i konstatovano je da je problema ove vrste sve manje ali da su i dalje prisutni. Naročito je apostrofirano jesenje paljenje biljnih ostataka, što je nedozvoljena aktivnost i mesna uprava će kontaktirati nadležne inspekcijske službe i podnositi prijave protiv onih koji pale biljne ostake u polju ali i u naselju.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…