All for Joomla All for Webmasters

STARČEVO NA FILMSKOJ TRACI: "Biće skoro propast sveta”

16 januar 2019
(0 glasova)

Tekst u prošlom broju našeg lista ne bi bio potpun ako ne bi naveli i činjenicu da je još jedan važan film sniman jednim delom u našem mestu.

Reč je o ostvarenju iz 1968. godine pod nazivom “Biće skoro propast sveta“. Ovaj film je režirao i za njega scenario napisao Aleksandar Petrović. Glavne uloge tumačili su Ani Žirado, Eva Ras, Mija Aleksić, Gidra Bojanić i drugi.

            Dakle, negde pred kraj šezdesetih godina, tadašnja filmska industrija i režiseri počeli su se vrzmati i po Starčevu, tražeći glumce, statiste ili enterijere i eksterijere za snimanje svojih projekata. U takvom nekakvom obilasku, primetili su i Starčevca Nikolu Šulaju, baš zbog njegovog izgleda. Po svemu im je odgovarao za lik Crkvenjaka u filmu. Tako je deda Nikola Šulaja postao jedan od glavnih glumaca toga filma i ekipa se stvarno prema njemu tako i ponašala. Nekoliko scena filma snimano je u Starčevu, a većina negde na području Vladimirovca, pa zbog udaljenosti, po deda Nikolu je dolazio šofer, a i redovno ga dovozio kući.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…