All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Borac na prvom mestu

12 novembar 2018
(0 glasova)

Pred početak takmičarske sezone, mlađi pioniri Borca su odigrali dve pripremne utakmice: 26 septembra, u Pančevu je odigrana utamica protiv KK-a Virtus basket a ovog puta domaćini izašli kao pobednici sa 67:57; drugu utakmicu Starčevci su odigrali, 3. oktobra, u Beogradu sa ekipom KK-a Skaj basket, a rezultat je bio u drugom planu dok su obe ekipe su pokazale zavidan kvalitet.

Od 6. oktobra, Borac je startovao u ligaškom takmičenju Košarkaškog saveza Vojvodine gde se takmiči sa pionirima i mlađim pionirima, a evo i rezultata: pioniri su, 6 oktobra, otputovali u Vršac gde su snage odmerili sa ekipom KK-a In Monte. Ova utakmica je bila vema teška i neizvesna, a Starčevci su bili oslabljeni neigranjem dva standardna igrača. Tokom utakmice domaćini su bili u minimalnoj prednosti od dva koša razlike a na poluvreme se otišlo pri rezultatu od 40:33 za Vrščane. Drugi deo igre je bio još zanimljiviji, međutim, naši momci nisu imali dovoljno snage da preokrenu rezultat, te na kraju domaćin pobeđuje sa 73: 65. Druga utamica je odigrana u Starčevu, 14. oktobra, a gostovala je ekipa KK-a Kris-kros.

Ova utakmica bila je derbi kola i lep sportski događaj za sve prisutne u školskoj sali. Pioniri Borca su odigrali na visokom novou, pruživši najlepšu partiju do sada u karijeri i pokazali kako se bori za svoj klub i kako se igra košarka. Znali su naši igrači da neće biti lako i da im dolazi prošlogodišnji finalista Vojvodine, ali se nisu uplašili -  naprotiv, videla se hrabrost i želja za pobedom. Tako je i bilo od samog starta: od prve sekunde, do poslednjeg atoma snage,  Starčevci su održali rezultat u svojim rukama. Taktika presinga preko celog terena  urodila je plodom i dovela prednost u prvoj četvrtini od 23:17, drugu dobijaju gosti sa 12:16, tako da se na pauzu otišlo sa rezultatom  35:33, za Borac. U drugom pouvremenu - još  bolja igra domaćih donosi i veću prednost za koji koš, te treća četvrtina pripada Borcu sa 18:12. Poslednji period utakmice je bio takođe neizvestan a Starčevci, sa šest poena razlike, bili su u vođstvu do tri minuta pred kraj. A onda, sa pet ličnih grešaka igru napuštaju dva igrača Borca, ali to ipak nije ugrozilo rezultat pa na kraju Borac pobeđuje sa 65:54.

            Potom, 20. oktobra, odigrana je još  jedna utakmica u gostima sa pančevačkim Tamišem. Veći deo tereta ove utakmice izneli su igrači sa klupe koji su imali manju minutažu u prva dva kola, a odigrali su bez greške te pobedili sa 42: 69 (po četvrtinama: 9:20; 10:15; 13:12; 10:22). Nakon ove pobede Starčevci su zauzeti lidersku poziciju na tebeli.

            Mlađi pioniri bili su slobodni u prvom kolu, dok su u drugom, 14. oktobra, ugostili KK Tamiš 1. Pančevci su ovaj puta izašli kao pobednici sa rezultatom 28:71, ali mora se napomenuti da naša ekipa igra sa godinu dana mlađim igračima i jedna je od najmlađih u grupi.

            Narednog vikenda Borac je trebalo da gostuje KK-u Virtus basket, međutim, ta utakmica je odložena na zahtev domaćina.

Zoran Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…