All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ ŠKOLE

12 novembar 2018
(0 glasova)

Radna subota održana je, 29. septembra. Ova radna subota predviđena je za organizovanje vannastavnih i sportskih aktivnosti.

Učenici su zajedno sa nastavnicima uživali u raznim sportovima:stoni tenis, odbojka, fudbal, košarka... Ovom danu pridružio nam se i Odred izviđača “Nadel“. Oni su obučavali decu kako se podiže šator i kako preživeti u prirodi.

Dan zadrave hrane - užina

Prema kalendaru zdravlja, 16. oktobra, obeležava se Svetski dan zdrave hrane. Naša škola se pridružila obeležavanju ovog značajnog datuma organizujući prezentaciju koju je pripremila učiteljica Dorika Žurban sa svojim učenicima trećeg razreda. Osnovni cilj obeležavanja ovog dana je promocija zdravih životnih navika - zdrave, raznovrsne i pravilne ishrane, koja je najbitniji faktor za zdravlje učenika.

Sajam sporta

Sportski savez Pančeva, zajedno sa Savezom za školski sport, organizovao je drugi po redu Sajam sporta pod sloganom “Sajam sporta u gradu sporta“, u Hali sportova “Strelište“. Dana 24. septembra, učenici trećeg razreda naše škole posetili su ovaj sajam gde im je prezentovano 30 sportskih disciplina: borilačke discipline, sportovi sa loptom, streljačke veštine... Sajam sporta je šansa da se deci približe sve sportske discipline kako bi mogli da odaberu sport kojim bi se mogli baviti.

Saobraćajni poligon za prvake

Dana 26. septembra, u “Brankovoj“ školi, Grad Pančevo je obezbedio saobraćajni poligon za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja za sve učenike predškolskog i osnovnog uzrasta. Naši đaci prvaci su se kroz montažni poligon za saobraćaj upoznali sa osnovnim pravilima bezbednog kretanja u saobraćaju, prvenstveno preko prelaza i upoznati su sa osnovnim saobraćajnim pravilima.

Bezbednost u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa MUP-om, nastavlja da u školama edukuje najmlađe kako da budu što bezbedniji i sigurniji u saobraćaju. Dana 27. oktobra, našim prvacima saobraćajac Danilo Babić održao predavanje i poručio da se policajcima uvek mogu obratiti jer su oni tu da se staraju o njihovoj bezbednosti i sigurnosti i da im budu pravi prijatelji kad god zatreba. Cilj ove akcije koja se sprovodi više godina unazad, jeste da se deci na početku osnovnoškolskog obrazovanja upoznaju sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju i da se na taj način preventivno deluje na bezbednost dece u saobraćaju.

Opštinsko takmičenje u atletici

Dana 2. oktobra, na opštinskom atletskom takmičenju učenici naše škole postigli su sledeće rezultate: Mihajlo Mačkić, 8/3, prvo mesto u trci na 100m;. Jelena Vasić, 7/2, prvo mesto u bacanju kugle;  Danilo Radosavljević, 8/2, drugo mesto u bacanju kugle;. Viktor Ratkov, 8/2, treće mesto u trci na 800m;  Antonije Teofilović, 8/2, treće mesto u skoku u dalj; Vojkan Luković, 5/2, treće mesto u skoku u dalj; Veljko Luković, 3/3,  treće mesto u skoku u dalj. Štafeta 4h100m, dečaci, treće mesto:  Aleksa Drigulj, 8/1, Antonije Teofilović, 8/2, Luka Žekić, 8/1, Mihajlo Mačkić, 8/3. U ekipnoj konkurenciji dečaci su osvojili prvo mesto i plasirali se na okružno takmičenje. Učenike su pripremali nastavnici starčevačke osnovne škole Boško Đorđević i Dragana Marinković.

Okružno takmičenje u atletici

Učenici naše škole nastavljaju da nižu pobede. Dana 4. oktobra, na Okružnom takmičenju u atletici učenici su postigli sledeće rezultate: Mihajlo Mačkić, 8/3, prvo mesto u trci na  100m; Antonije Teofilović, 8/2, drugo mesto u skoku u dalj; Jelena Vasić, 7/2, treće mesto u bacanju kugle. Dečaci: prvo mesto  u štafeti 4h100m; dečaci ekipno - prvo mesto i plasman na međuokružno takmičenje.

Dečija nedelja

Program dečije nedelje trajao je 1-5. oktobra. Tema je bila: “Moje je pravo da živim srećno i zdravo - za odrastanje bez nasilja“. To je bila prilika da se kroz razne aktivnosti i sadržaje ostvaruju dečija prava, uvažava individualnost svakog deteta i njegova potreba za igrom i stvaralaštvom. Nedelja je protekla ovako: 1.10. - odeljenske starešine ovaj dan posvetile su razgovoru sa decom na temu Dečije nedelje. Učenici su aktivno učestvovali u razgovoru o nenasilnom rešavanju problema i o slučajevima nasilja i kako reagovati u tom slučaju, kako zaštititi sebe i pomoći drugima ako se neko nasilje desi; 2.10. - u nižim razredima održan je javni čas fizičkog vaspitanja. Učenici četvrtog razreda pokazivali su vežbe oblikovanja svojim mlađim drugarima; 3.10. - svaka odeljenska zajednica organizovala je svoj kreativni dan kroz radionice - likovne i literarne na temu “Šta me čini srećnim i radosnim“. Radovi učenika izloženi su u holu Škole; 4.10. - ovog dana prikazana je prezentacija u holu Škole učenicima od prvog do četvrtog razreda na temu “Klikni bezbedno“. Prikazano je pet najčešćih grešaka na internetu. Prikazano je i objašnjeno kako se učenici trebaju zaštititi od neprimerenih sadržaja, negativnih efekata korišćenja interneta, kako podići nivo svesti i znanja o tome na koji način virtualna stvarnost utiče na decu i koko se bezbedno zaštititi. Prezentaciju su pripremili učenici: Mihajlo Filipović, 8/4, Neda Anđelković, 8/4 i Jovana Reljić, 8/3, sa nastavnicom Draganom Lazarević. Na istu temu i višim razredima održana je prezentacija koju su pripremili pripremili učenici zajedno sa nastavnicom informatike Aleksandrom Stoilkovski; 5.10. - ovaj dan posvećen je zdravoj hrani - kako napraviti zdrav doručak i značaj doručka u ishrani dece i mladih. Na velikom odmoru učenici nižih razreda razmenili su ideje o zdravom doručku. Svaka odeljenska zajednica je donela po nešto za zdrav doručak a onda, za vreme užine učenici su pripremili prikupljene namirnice i zajedno doručkovali. I višim razredima održana je prezentacija o zdravoj hrani. Prezentaciju su pripremili učenici zajedno sa nastavnicom biologije Desankom Pavlović.

Boje ruja

I ove godine, 6. oktobra, Planinarsko društvo “Jelenak“organizovao je ekološko-sportsku manifestaciju na Čardaku na kojoj su učestvovoli i učenici naše škole, zajedno sa učiteljicama. Svi zajedno, uživali su šetajući kroz prelepu borovu šumu i u kulturno-zabavnom programu.

Mesec knjige

Povodom “Meseca knjige“ učenici 1/1 ,1/2 i 1/3 zajedno sa učiteljicama Vidosavom Popović, Snežanom Antonijević i Tatjanom Celin, posetili su školsku biblioteku. Bibliotekarka ih je upoznala sa načinom rada biblioteke i knjigama koje su za njihov uzrast. Za početak, to su bile slikovnice. Kroz njih deca stiču nova znanja, razvijaju emocije i motivišu se za samostalno čitanje.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…