All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Pioniri treći u plej-ofu

10 mart 2018
(0 glasova)

Pioniri Borca, deca rođena 2004. godine, posle nakon prvog dela lige i ostvarenog plasmana u plej-of  Košarkaške lige Vojvodine, nastavili su takmičenje u grupi u kojoj, pored Starčevaca, igra još pet ekipa. Zaa sada nemaju ni jedan poraz, a trenutno su treći na tabeli.

 Evo rezultata odigranih utakmica:

            Dana 28. januara Starčevci su krenuli na dugo putovanje u Novi Bečej, gde su snage odmerili sa ekipom KK-a Jedinstvo. Ovu utakmicu Borac je dobro otvorio. Prva četvrtina pripada Borcu sa rezultatom 25:16. Zahvaljujući dobroj odbrani i laganim koševima u polukontri, gosti dobijaju i drugi deo igre sa 29:19 a na poluvreme se otišlo sa rezultatom 54:35 za Borac. U naastavku utakmice pružena je šansa igračima sa klupe koji su se dobro pokazali, a treću četvrtinu domaćini dobijau sa 22:15. U poslednjem periodu igre Starčevci se nisu opustili i ozbiljnom igrom dobili su je sa 29:12. tako da su naši momci pobedili sa 98:72.

            Potom, 4. februara Borac je dočekao KK Zadrugar iz Lazareva, koji je u ligaškom delu bio prvi na tabeli u svojoj grupi. Prvu četvrtinu Starčevci dobijaju sa 15:4. Druga je bila neizvesnija, ali opet pripada domaćima (14:12). U nastavku utakmice pružena je znatno bolja igra što se naročito pokazalo u trećoj četvrtini koju Borac dobija sa 22:11, tako da je ujedno u ovom delu igre praktično rešen pobednik. Četvrti period pripao  je gostima iz Lazareva (14:12) , a konačni rezulatat na semoforu je glasio: 63:41 za Borac. U ovoj utakmici Borac je odlično odigrao u fazi odbrane a imao je visok procenat ubačenih slobodnih bacanja. Ovom pobedom Boractim iz Starčeva se popeo na treće mesto koje vodi u polufinale Košarkaške lige Vojvodine.

            Dana 14. februara usledio je još jedno gostovanje, ovog puta u Banatskom Karađorđevu. Utakmica je odigrana u prelepoj hali koja je izgrađena prošle godine. U ovoj utakmici se od početka mogao naslutiti pobednik, a Starčevci su sve četvrtine rešili u svoju korist (14:26, 7:20, 10:14, 16:20). Konačni  rezulatat bio je 47:80.

            Mini-basket, deca rođena 2007-2010. godine, u Starčevu su odigrali prijateljsku utakmicu sa pančevačkim Kris-Krosom gde je viđeno mnogo lepih košarkaških elemenata tehnike u obe ekipe. U ovoj utakmici Borac je pobedio  sa 66:56. Potom, 11. februara, mlađi pioniri su putovali u Kovin na prijateljsku utakmicu sa Radničkim. Takođe, i ova mlada selekcija starčevačkog kluba izvojevala je pobedu: 89:60.

Zoran Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…