All for Joomla All for Webmasters

ODRŽAN JOŠ JEDAN “SLAVSKI KOLAČ“: Pobedili Dragana Aleksić i “Mia“

10 mart 2018
(0 glasova)

Manifestacija pod nazivom “Izbor za najlepši slavski kolač“ u organizaciji Udruženja žena “Neolit“,  održana je u nedelju, 25. februara, u Velikoj sali Doma kulture.

Veliki broj posetilaca, takmičara ali i izlagača iz oblasti pekarstva, okupio se na ovoj manifestaciji uprkos hladnom vremenu.  LJiljana Zarić, predsednica Udruženja žena  “Neolit“ ovom prilikom je za naš list izjavila:

            - Ovo je treći put po redu kako ovu manifestaciju organizuje Udruženje žena “Neolit“. Kao udruženje, veoma smo zadovoljni odzivom izlagača i takmičara pa bih  ovu priliku iskoristila da im se svima zahvalim na dolasku. Zahvaljujem se i sugrađanima koji su sa nama danas bili deo ovog programa. Pomeranje datuma održavanja  manifestacije uzrok je slabijeg odziva građana i gostiju iz okolnih naseljenih mesta ali to nas nije omelo. Zahvalnost dugujemo svima u organizaciji kulturnog programa, a na prvom mestu to su učenici Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić“ koji su pripremili tačku folklornih igara uz orkestar Pavla Ubovića - kaže Zarić.

            Takođe zapažen nastup su imali su i članovi Tamburaškog orkestra “Neolit“. Veliki broj, čak sedamanaest udruženja žena, odazvalo se pozivu Starčevki uzevši učešće u takmičarskom delu programa a, što je veoma bitno, i u izlagačkom delu, na štandovima. Žiri,  koji je doneo odluku koji slavski kolači su po njihovom mišljenju najlepši, činili su:  protojerej Zoran Maletić, Nikolina Novaković, Miroslav Žekić i Danijela Zilić Pećanin. Po njihovom mišljenju, najlepši Slavski kolač napravila je Dragana Aleksić, a u kategoriji pekara najlepši kolač napravila je pekara “Mia“. Drugo mesto osvojili su Slavica Čikara i Udruženje žena iz Banatskog Novog Sela,  treće mesto pripalo je Udruženju žena “Etno art“ iz Ovče i Udruženju žena “Etno kutak“ iz Kačareva. Za najlepše uređen štand proglašen je štand “Etno arta“. Zbog pomeranja termina organizacije ovom prilikom nije dogovoreno doniranje slavskih kolača koji su danas izlagani, ali, po rečima LJiljane Zarić, sledeće godine ova lepa tradicija sigurno će se nastaviti, čineći ovu manifestaciju događajem   humanitarnog karaktera kakva je bila od samog osnivanja. Nakon revijalnog i takmičarskog dela svi gosti su pozvani na koktel i druženje, razmenjivana  su iskustva i dogovarane  uzvratne posete prijateljskim  udruženjima žena.

            Ovaj izbor prethodnih godina održavao se na dan svetog Trifuna, 14. februara,  ali ove godine, iz tehničkih razloga, datum je pomeren.

G. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…