All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Veliki uspeh starčevačke košarke

10 april 2017
(0 glasova)

Selekcija mlađih pionira, dece rođene 2004. godine, ostvarila je fenomenalan uspeh plasirajući se na polufinalni turnir prvenstva Vojvodine.

Naši mališani su, zahvaljujući osvojenom drugom mestu u ligaškom delu Kvalitetne lige Vojvodine, grupa “Južni Banat“, prošli u dalje takmičenje. Do drugog mesta su došli sa devet pobeda i tri poraza. Plasman u naredno takmičenje su ostvarili dva kola pre kraja, a evo kako su odigrali poslednje četiri utakmice. 

Dana 27. februara, u Starčevu je gostovala pančevačka ekipa Kris-Kros 1. Pančevci su došli u naše mesto kao drugoplasirani na tabeli. Međutim, Borac je ozbiljno pristupio i nije podcenio protivnika, pa je od samog starta odlučno počeo meč. Zahvaljujući jakoj odbrani, prve dve četvrtine su pripale domađoj ekipi (14:8 i 21:6) pa se na poluvreme otišlo sa prednošću domaćem tima od 21 poena razlike - 35:14. U nastavku utakmice Borac je održao rezultat i na kraju,  pred velikim brojem publike, pobedio sa 51:39. Ova utakmica je bila samo jedan korak od plasmana u dalju fazu takmičenja. Ostalo je da sledeću utakmicu, koju su igrali protiv KK-a Mladost iz Omoljice, pobede i plasiraju se dalje. Omoljčani su po običaju nezgodan protivnik Starčevcima a odigran je pravi komšijski derbi. Sam početak utakmice bio je izjednačen i neizvestan ali prvu četvrtinu Borac rešava u svoju korist sa 15:13. Međutim, u drugoj četvrtini Starčevci su pružili veoma lošu igru pa je domaćin dobija sa 13:7. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 26:22 za KK Mladost. U trećem delu igre vodila se prva lavovska borba. Iako naši momci nisu pružili maksimum, dobijaju je sa 22:19. Četvrti deo je odlučio pobednika a zahvaljujući jakoj odbrani i “ukradenim“ loptama od strane Radosavljevića i ofanzivnom skoku Milanovića kao i dobroj igri u napadu Živanovića, Starčevci pobeđuju sa 67:57.

Dana 15. marta usledio je revanš u Starčevu. Pre ove utakmice Borac se  već učvrstio na drugom mestu i obezbedio dalji plasman. Pred punom salom publike u OŠ “Vuk St. Karadžić“, Starčevci su morali da pobede i dokažu da su najkvalitetnija ekipa. Tako je i bilo. Omoljčani su pružili dostojan otpor samo u prvoj četvrtini (15:11 za Borac), a onda je usledila ofanzivna dominacija  Borca koji je, zahvaljujući navijačima,  bio neprikosnoven u svakom segmentu igre pruživši najbolju partiju do sada. Po četvrtinama: 17:11; 17:10 i 18:8, krajnji rezultat je bio 67:40 za KK Borac. Po 20 poena na utakmici postigli su Danilo Radosavljević Aleksa Živanović i Aleksandar Mihajlović.

Poslednja utakmica odigrana je  u Opovu, gde su deca otišla rasterećena i bez četiri startna igrača. Ali, ova utakmica je poslužila da se neke nove nade,  deca 2007. godište, uigraju za budući period, a šansa je pružena Lazaru Jovanoviću, Antoniju Milanoviću, Luki Aleksiću i Marku Jokiću. Opovčani su pobedili sa 61:47.

Među osam najboljih ekipa u Vojvodini plasirali su se sledeći igrači  Borca: Branislav Nikić, Mladen Novičić, Mihajlo Filipović, Lazar Aleksić, Ognjen Škrbić, Miodrag Veličković, Đorđe Drinjak, Vuk Tanev, Danilo Radosavljević, Aleksandar Milanović, Aleksa Živanović, Antonije Milanović i Luka Aleksić. Polufinalni turnir će se održati 22. i 23. aprila u Novoj Pazovi, gde će Starčevci  biti u “B“ grupi sa jednom ekipom  prvoplasiranom ekipom iz Srema i dve novosadske ekipe. Druga grupa se igra u Pančevu, a iako je KK Borac pokrenuo inicijativu da Pančevo bude domaćin, žrebom je odlučeno da Starčevci ne igraju u susednom gradu.

Ovo je jedan od najvećih uspeha starčevačke košarke, posle selekcije igrača koji su rođeni 1983. godine i koji su bili 6. najbolja ekipa u Srbiji, a potom se generacija 1999. godište takođe plasirala među osam najboljih u Vojvodini i bili na 6. mestu. Došao je red i na ovu sjajnu generaciju dece 2004. godište koja će pokušati da se plasira na finalni turnir. Ovom prilikom uprava KK-a Borac čestita deci na velikom uspehu i zahvaljuje se roditeljima na velikoj podršci. Takođe, velika zahvalnost duguje se treneru Zoranu Kokanoviću na dobrom radu.

Marko Erdeljanac

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…