All for Joomla All for Webmasters

AKCIJA DOMA ZDRAVLJA: Preventivni zdravstveni pregledi

10 april 2017
(0 glasova)

Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo organizovao je akciju preventivnih zdravstvenih pregleda, 8. marta ove godine.

U ovoj akciji su učestvovala četiri lekara i deset medicinskih sestara. U vremenu od 8 do 10 časova, pregledano je pedesetak pacijenata, uglavnom starijih osoba. Ovom prilikom građani su mogli izmeriti nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi, saznati svoj indeks telesne mase i krvni pritisak, kao i prisustvo krvi na uzorku stolice (hemokult test). Pored toga svaki pacijent je imao lekarski pregled i razgovor sa lekarom kako bi se upoznao sa trenutnim zdravstvenim stanjem. Po rečima rukovodioca ovog centra dr Ane Mitrić, na osnovu pregledanih građana nije bilo većih problema. Jedan broj pacijenata imao je nešto povišene vrednosti šećera, holesterola i triglicerida ali su oni uglavnom i upoznati sa tim. S obzirom da je zimsko vreme kada se uglavnom ljudi manje kreću a jedu jaču hranu takvi rezultati su u skladu sa prosečnim. Pored doktorke Mitrić, specijaliste opšte medicine, preglede su vršili i mladi lekari: dr Tanja Mrđan, dr Jelena Gavrilov i dr Darko Matić.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…