All for Joomla All for Webmasters

PREDSEDNIČKI IZBORI 2017.

10 april 2017
(0 glasova)

GLASANJE JE U NEDELJU 2. APRILA

Kao što je većini stanovnika Starčeva već poznato, u nedelju, 2. aprila, održaće se izbori za predsednika Republike Srbije. Starčevci će, kao i do sada, moći da glasaju na četiri biračka mesta koja se ne menjaju već nekoliko izbornih ciklusa.

Prvo biračko mesto je pod rednim brojem 25 i nalazi se u prostorijama PD-a “Ras“ u Ulici Pančevački put broj 67. Tu će svoje pravo moći da iskoristi 1738 birača. Stanovnici Gornjeg kraja,   glasaju u Maloj sali Doma kulture “29. novembar“, Trg neolita broj 2 ili po starom - Pančevački put 2. Na ovom biračkom mestu, broj 26, upisano je 1736 birača.  Treće biračko mesto, broj 27, je u Svečanoj sali MZ Starčevo, takođe na Trgu neolita broj 1 (bivša Ulica Pančevački put 1, kako će glasiti na pozivu). Ovde će najviše Starčevaca moći da glasa, njih 1928. Najmanje glasača u Starčevu je na poslednjem biračkom mestu, broj 28, njih 1131, a ono će biti u prostorijama Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić“, u Ulici Ive Lole Ribara broj 2.

Glasanje će trajati od 7 do 20 časova. Birač može da glasa samo pod uslovom da na biračko mesto ponese važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu na čijem obrascu je naveden jedinstveni matični broj građana. Birači kojima je istekla lična karta moći će da glasaju pod uslovom da biračkom odboru, uz nju, prilože i potvrdu Ministarstva unutrašnjih poslova o podnetom zahtevu za izdavanje nove lične karte. Svi birači bi trebalo da dobiju obaveštenje sa adresom biračkog mesta na kojem će moći da glasaju, pri čemu nisu dužni da to obaveštenje ponesu na glasanje.

Birači koji su iz zdravstvenih razloga sprečeni da dođu na biračko mesto, kao i osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica, mogu da glasaju ukoliko do 11 časova na dan izbora o tome obaveste birački odbor.

P. Andrejić

P. Stanković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…