All for Joomla All for Webmasters

STARČEVAČKI SPORTSKI TALENTI: Pred njim je budućnost

10 mart 2018
(0 glasova)

Ime: Vladimir Luković.

Godište: 1999.

Klub: OK Borac, Starčevo.

Pozicija: tehničar (dizač)

  Kada i zašto si počeo da treniraš odbojku?

            - Počeo sam da treniram krajem petog razreda. Pre toga sam trenirao druge sportove ali su mi brzo dosadili i hteo sam da probam nešto novo. Otac i stric su bili odbojkaši Borca i kroz razgovor sa njima odlučio sam da se i ja okušam u ovom sportu, da odem na neki treninig i da vidim da li će mi se dopasti. Odbojka mi si se svidela na “prvu loptu“ i eto, do danas nisam menjao mišljenje, skoro sedam godina.

            Zaigrao si za prvi tim?

            - Da, već dve sezone sam u prvom timu, odnosno igrač sam pod ugovorom. Prvi ugovor potpisao sam već sa 17 godina. Međutim, iako se “skidam“ za prvih dvanaest, nemam često priliku da ulazim u igru jer sam u timu ubedljivo najmlađi. Sledeći tehničar po uzrastu stariji je desetak godina i iskusniji od mene, tako da čekam svoju priliku.

            Koristiš li svoje prilike na utakmicama?

            - Najizazovnije su utakmice u prvom timu. U prošloj sezoni trener Dušan Jović mi je dao šansu da se oprobam u igri. Odigrao sam skoro celu utakmicu protiv ekipe iz Kuršumlije. Pobedili smo 3:0 u setovima, a ja sam dosta doprineo toj pobedi. To mi je za sada najdraža pobeda, jer sam iskoristio ulazak u igru na najbolji mogući način.

            Tvoj najjači adut u igri?

            - U skladu sa pozicijom, to je svakako tehnika. Brzina i snaga za sada manje-više (smeh), ali radim na tome.

            Najdraži uspeh?

            - Najdraži uspeh do sada, ostvario sam u pionirskoj selekciji. Osvojili smo treće mesto u Vojvodini i peto u Srbiji. Bili smo zaista dobra ekipa. Trener nam je tada bio Davor Milošević. NJemu dugujem i zahvalnost jer me je on prebacio sa pozicije libera na mesto tehničara, koja mi više odgovara i na kojem mogu više da doprinesem.

            Uslovi za treniranje?

            - Uslovi su relativno dobri. Treniramo u Hali sportova na Strelištu. Hala ispunjava sve uslove za Prvu ligu Srbije i pruža mogućnosti da se nakon treninga istuširamo i sredimo. Blizu je Starčeva pa nije teško ni doći do nje. U prvom timu su još trojica Starčevaca pa zajedno putujemo kolima.

            Atmosfera u ekipi?

            - Ona je zaista na dosta viskom nivou! Pozitivna je, često se šalimo, puno je dobrih i lepih momenata i širi se dobra energija među igračima. Nekog konflikta zaista nema. Družimo se i van tima. Pre treninga ili utakmice odemo na kafu, ili nakon utakmice sednemo da saberemo utiske.

            Kako usklađuješ slobodno vreme i treninge?

            - Treninge imamo pet puta nedeljno. S obzirom na to da još uvek idem u srednju školu, četvrta sam godina, ponekad ne stignem da odem na trning, naročito kada idem u popodnevnu smenu. Trener i predsednik kluba imaju razumevanje, jer škola je ipak važnija. Preostalo slobodno vreme sviram gitaru i volim da gledam filmove. Takođe, volim i da igram igrice kada mi se ukaže prilika.

            Imaš li uzore u sportu?

            - Od kada sam počeo da se bavim ovom sportom Nikola Grbić bio je i ostao moj najveći uzor. On je jedan od najboljih tehničara naše reprezentacije.

            Planovi za budućnost?

            - Odbojku volim i planiram za sada da ostanem u klubu i tu pružim svoj maksimum. Privatno, planiram da upišem fakultet. Nadam se da ću uspeti da uskladim sve obaveze.

            Zbog čega bi neko trebalo da se bavi odbojkom?

            - Sport je veoma zanimljiv i lep. Iako je beskontaktni, potrebno je dosta snage i veštine na terenu kako bi se protivnik savladao. Takođe, u ovom sportu trenutno postoji potreba za igračima, tako da su veće šanse za uspehom ukoliko se redovno trenira.

Marko Ivošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…