All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ ŠKOLE

06 November 2022
(0 votes)

U bojama ruja

            Planinarsko društvo “Jelenak“ i ove godine, 1. oktobra, organizovalo je ekološko - sportsku manifestaciju na Čardaku. Deliblatska peščara je jedinstvena peščara u Evropi. Za specijalni rezervat prirode Deliblatska peščara proglašena je 1977. godine, a od 2002.godine nalazi se na listi. Tu su  staništa izuzetno retkih i zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta.

               Učenici naše škole sa svojim učiteljicama i razrednim starešinama bili su učesnici ove prelepe manifestacije. Šetajući Peščarom, upoznali su se sa njenom bogatom florom i faunom i  učestvovali u ovoj ekološkoj akciji ali i uživali u kulturno-zabavnom programu koji je potom priređen.

 

Dečija nedelјa

            Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečijih prava, ove godine se održala pod sloganom “Šta detetu treba da raste do neba?“, i trajala je od 3. do 7. oktobra.

            Povodom ovogodišnje Dečije nedelje u našoj školi su se održale razne aktivnosti: poseta biblioteci Doma kulture i darivanje knjige, poseta starčevačkom muzeju, likovne radionice i izrada čestitki sa porukama za bake i deke, izrada panoa sa učeničkim željama, druženje odeljenjskih zajednica pod sloganom “Svi smo jednaki, ali nismo svi isti“, radionice sa decom o ishrani i fizičkim aktivnostima, učenički talenti, izložba radova učenice 4/2 Hane Ćirković i učenika 4/1 Ivana Omorca. Učenici koji pohađaju muzičku školu upotpunili su dečiju nedelju svojim nastupima.

 

Zdrava ishrana

            Prema kalendaru zdravlja, 16. oktobra, se obeležava Svetski dan zdrave hrane. Zdravi stilovi života usvajaju se od malih nogu. Iz tog razloga Dan zdrave hrane obeležen je u odeljenjskoj zajednici 3/2 . Prezentaciju   i radionicu o pravilnoj ishrani-piramidi ishrane organizovale i realizovale učiteljica Dorika i bibliotekarka škole Danijela.

            Osnovni cilj obeležavanja ovog dana je promocija zdravih životnih navika, zdrave, raznovrsne i pravilne ishrane u mlađem školskom uzrastu.

pripremila Danijela Pećanin

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…