All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

            Druga vanredna sednica Saveta mesne zajednice Starčevo, održana je 28. oktobra. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Vesna Radosavljević, Goran Stojanović, Danijela Aleksić, Miroslav Kužet, Jelena Katana, Nenad Stoiljković i Mićo Jakovljević kao članovi Saveta, i zapisničar Predrag Stanković. S obzirom na to da sednici prisustvovao dovoljan broj članova Saveta (9) za rad i odlučivanje, predsedavajući Andrejić je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći dnevni red:

            Izgradnjom šetališta pre desetak godina, a potom i podizanjem pijačnog platoa na Trgu neolita, uspešno su realizovane dve faze zamišljenog izgleda centra našeg mesta.

            Lep sunčani dan prve nedelje u novembru, izviđači su rezervisali za još jednu smotru odreda. Organizatori aktivnosti okupljanje su počeli nešto ranije, da bi oko podneva satima došli i ostali članovi odrada, “paradili se“ i bili spremni za početak svečane ceremonije koja je zakazana za podne.

EKOLOŠKA AKCIJA TRAJE > Mesna zajednica Starčevo nastavila je stalnu akciju prikupljanja reciklažnog materijala (plastični zatvarači - čepovi) u sklopu zajedničke akcije “Čepom do osmeha“.

            Proslavili smo sabor Arhangela Mihaila. Dočekujemo decembarske slave, koje ćemo usled  dobro poznate situacije ove godine slaviti više molitveno u krugu porodice, a ne u društvu velikog broja gostiju.

            Predrag Radisavljević je na deset ari placa u okviru porodičnog placa pre šest godina oformio voćnjak šljive. Voćnjak je sada u punom rodu pa Predrag kao dodatak kupi izvesnu količinu kruške i dunje koje takođe destiluje. Ove godine je kupio i destilatorski kazan tako da sada ceo posao destilovanja voća može da obavlja kod kuće i tačno na vreme što je jedan od preduslova za kvalitetan destilat.

            Na poziv Folklornog ansambla “Karanovac“ iz Kraljeva naši folkloraši boravili su u periodu od 5 do 7. novembra u dečijem odmaralištu  na planini Goč gde su bile organizovane folklorne radionice. Maleni “Neolićani“ imali su priliku da rade i učestvuju u radionicama sa ljudima koji su ostvareni u folkornoj branši. Pored naših folkloraša u radionicamama su učestvovali i polaznici iz kulturno - umetničkih društava “Đido“ iz Bečeja, “Branko Krsmanović“ iz Beograda,  “Buklija“ Trupale, “Abrašević“ iz Niša i  “Frula“ iz Raške.

Cirkuska trupa “Valentino“ iz Žitišta održala je predstavu u Velikoj sali Doma kulture u Starčevu u četvrtak, 4. novembra.

Page 1 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…