All for Joomla All for Webmasters

ODBOJKA: Borac se oprostio od elitnog takmičenja

13 April 2021

            Odbojkaši Borca nisu uspeli. Posle godinu dana igranja u elitnom karavanu naše zemlje od jeseni će se ponovo nadmetati u drugom rangu takmičenja.

            U plej-aut nadmetanju drugoplasirani tim Prve lige bio je bolji od superligaša. Posle poraza na svom terenu, u prvom meču, Starčevci nisu uspeli da naprave “brejk“ u Gornjem Milanovcu: Metalac Takovo - Borac 3:1, po setovima 25:22, 29:27, 15:25 i 25:20.

            Susret u dvorani “Breza“ koji je odigran u nedelju, 21. marta, počeo je kao i prvi duel ovih rivala koji je odigran u hali na Strelištu. Odbojkaši Metalca su u meč ušli koncentrisaniji, agilniji, s većom željom da pobede. Na vreme su stvorili visoku prednost, pa su bez mnogo poteškoća prvi set rešili u svoju korist.

            I drugi set je protekao u dominaciji domaćeg tima. Metalac je ima tri set lopte pri rezultatu 24:21, a onda je odličnim servisima korektor Borca Gmitrović izjednačio rezultat i vratio nadu da njegov tim može doći do velikog preokreta i opstanka u društvu najboljih. Ipak, u neizvesnom finišu, hladnije glave imali su domaći odbojkaši. Metalac je poveo sa 2:0 i tako došao na korak do istorijskog uspeha i plasmana u društvo najboljih.

            Starčevci se ni tada nisu predavali. Zaigrali su mnogo bolje, iskoristili sve greške rivala i prosto ga “oduvali“ s terena. Sa ubedljivih 15:25, tim koji predvode treneri Dušan Jović i Vojislav Pavlović, smanjio je prednost domaćih na 2:1 i malo podgrejao nade u još jedno odbojkaško čudo, ali ono se, na žalost brojnih poklonika igre preko mreže u našem gradu, nije dogodilo.

            Milanovčani su učetvrtom setu dodali gas. Zaigrali su na sve ili ništa i, prvi put u svojoj istoriji, plasirali se u društvo najboljih odbojkaških ekipa koje Srbija trenutno ima.

            Borac će opet u prvoligaško društvo. Nije to smak sveta, klub iz Starčeva je već decenijama na velikoj sceni. Usponi i padovi su normalan tok događaja, kako u životu, tako i u sportu. Pred ovim sportskim kolektivom je analiza pređenog puta, konsolidacija i novi povratak na staze uspeha.

A. Živković

(“Pančevac“)

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…