All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Borba za ulazak u prva četiri u Vojvodini

13 April 2021

             Pioniri Borca su startovali su u plej-of takmičenju,  gde su za protivnike imali KK Jedinstvo iz Novog Bečeja i  KK Petrovgrad iz Zrenjanina

            Prvi susret odigran je, 23. februara, u Starčevu, protiv  Jedinstva. U ovaj susret Starčevci su ušli stegnuto i sa velikom tremom. Međutim, posle nekoliko minuta stvari su došle na svoje mesto i igrači Borca su zaigrali onako kako znaju. Prva četvrtina pripala je momcima iz Starčeva: 19:17. Druga četvrtina je takođe bila čvrsta i neizvesna, sa jakom odbranom sa obe strane, a pripala je gostima - 17:18. Drugo poluvreme bolje započinje tim iz Novog Bečeja, te su ovaj period igre gosti dobijaju sa 13:9. U poslednjih 10 minuta Borac je prikazao svoju prepoznatljivu igru koja ga je pratila tokom celog prvenstva, pa ovaj period dobija sa 25:14 i pobeđuje sa konačnih 70:62.            

Sledeći susret Borac je takođe odigrao u Starčevu, sa Zrenjanincima. I ovaj meč, kao što se očekivalo, bio je težak. To su momci iz Starčeva znali i odigrali su veoma zrelo i  odgovorno. Prvu četvrtinu dobijaju gosti sa 23:20, a i druga pripada Petrovgradu - 18:17. Međutim, u drugom poluvremenu Borac ”daje gas” i rešava obe četvrtine u svoju korist (29:14 i 11:9) i  na kraju pobeđuje sa rezultatom 77:64.

            Nakon ovog susreta Starčevci su imali maksimalan broj bodova i bili jedina ekipa bez poraza. Međutim, usledilo je gostovanje u Novom Bečeju, 12 marta, a u ovom susretu naši momci nisu ličili na sebe, a dosta je doprineo i sudijski par, pa Starčevci nisuo mogli psihički da izdrže. Na kraju, domaćin ubedljivo slavi sa 129:67. I pored ovog poraza Starčevci imaju velike šanse da se nađu među četiri najbolje ekipe u Vojvodini, a trenutno su na prvom mestu.

Z. Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…