All for Joomla All for Webmasters

RAGBI

13 April 2021

            Utakmice prvog kola prvenstva Srbije za seniore i utakmica za kadete “A“ grupe Kupa Srbije, odigrane su na Opštinskom stadionu, na ragbi terenu, u nedelju, 17. marta. 

Na utakmici kadeta domaći Ragbi klub Borac je briljirao pobedom nad RK-om Kruševac s rezultatom 75:0. Bivši prvaci Srbije su još jednom prikazali odličnu igru i odredili jasan put ka tome da će RK Borac jednoga dana imati kvalitetan tim za takmičenja u Ligi Srbije, a možda i Evrope.  Na utakmici prvog kola Lige Srbije sastali su se pančevački RK Dinamo 1954 i beogradski RK Rad. Beograđani su pokazali nadmoć na terenu u svim segmentima igre što je pokazao i rezultat - 7:95. U nedelju, 21. marta, odigrana je utakmica Kupa Srbije za pionire između RK-a Borac  i RK-a Rad iz Beograda. U ovoj utakmici ipak je beogradski tim pokazao bolju igru i dobio meč s rezultatom 25:5. Zanimljivo je to što su mladi ragbisti obeležili 21. mart, dan podrške deci oboleloj od Daunove bolesti koji se u svetu obeležava tako što se na taj dan nose različite čarape, a ovom prilikom su ragbi pioniri nosili dve različite štucne pored redovne opreme za takmičenja.

G. Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…