All for Joomla All for Webmasters

FOLKLORNA SEKCIJA VETERANA DOMA KULTURE: Korak više ka uspehu

11 februar 2018
(0 glasova)

Folklorna sekcija Doma kulture “29. novembar“ ponovo je pokazala neke od svojih kvaliteta.

Naime, u decembru, sada već “stare“ 2017. godine, zabeleženo je još jedno gostovanje  u Gerontološkom centru u Pančevu. Da sekcija ima neospornih kvaliteta svedoči i to što su imali podršku velikog broja, kako ih sami članovi sekcije nazivaju, prijatelja sekcije. Tako su podršku svojim učešćem pružili Tamburaški orkestar “Neolit“, orkestar Doma kulture kao i mladi solisti iz Starčeva.

            Tamburaški orkestar sačinjen je od grupe entuzijasta, različite starosne dobi ali sa već zavidnim iskustvom. Pod upravom Željka Radočaja, oni uspešno funkcionišu proteklih godina u okviru Doma kulture, u šta se i ovom prilikom uverila publika. Orkestar Doma kulture je takođe sačinjen od prijatelja Sekcije koji su i ovog puta nesebično odvojili vreme da nastupu daju još malo duše. To im s lakoćom polazi za rukom kada se u njihovom sastavu nađe Goša da prikaže raskoš naših neopravdano zapostavljenih instrumenata, Svilar sa gitarom, koja kao da je deo njega samog, Tisa i Dule, koji svedoče da se u Starčevu i među mladima neguje ljubav prema tradiciji i naravno Bole, virtuoz poznat širom regiona po umeću koje pokazuje svojim klarinetom. Mlade nade Starčeva, Sanja Mojsilović, volkalni solista i Aleksa Miletić, solista na kavalu i fruli, ulepšali su ovaj nastup svojim tačkama, ostavši publiku u oduševljenju izvođenjem starih muzičkih numera.

            Druženje sa publikom počelo je upravo pesmom “Gora ječi“ u izvođenju Sanje Mojsilović, zatim su članovi folklorne sekcije prikazali Igre iz Banata. Ređale su se tačke: splet pesama u izvođenju tamburaškog orkestra, orkestra Doma kulture... Drugi blok je bio prilika da folklorna sekcija prikaže igre iz Krivog vira, kao i Vlaške igre. Aplauz mnogobrojene publike najveće je priznanje koje su izvođači mogli da dobiju. Potrebno je napomenuti da je ovo drugo gostovanje Folklorne sekcije Doma kulture Gerontološkom centru. Razlika između dva gostovanja oslikava se u tome što je na drugi nastup,  zbog interesovanja impresija sa prvog susreta znatno povećava brojnost publike. Sada su u publici bili prisutni ne samo korisnici Gerontološkog centra, već i zaposleni, rodbina i prijatelji korisnika, predstavnici određenih instutucija, pa čak i lica koja  nisu u vezi sa Gerontološkim centrom. U publici su se našli i nekadašnji igrači Ansabla “Kolo“, koji su uputili pohvale svojim kolegama. Takođe, na nastupu je, na sveopšte oduševljenje igrača, prisustvovao  i nekadašnji direktor Doma kulture Vidomir Jelesijević, ne štedeći reči hvale u obraćanju učesnicima.

            Po završetku koncerta druženje je nastavljeno u restoranu Gerontološkog centra, gde su se zaposleni  pokazali kao izuzetni domaćini. Zahvalnost za gostoprimstvo članovi sekcije iskazali su direktorki Tanji Lukić. Članovi folklorne sekcije morali su obećati da ovo neće biti poslednji nastup na ovom mestu.

Žarko Mojsilović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…