All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

            Na pijačnom platou Trga neolita održava se Novogodišnji bazar, a u okviru kojeg je prošle nedelje organizovana tradicionalna podela novogodišnjih paketića deci uzrasta od 3 do 6 godina.

            U poslednjem nastavku Starčevačkog šora u ovom serijalu, predstavljamo vam sećanja na dešavanja u našim sokacima iz ugla Stevana Terzića.

Naš kutak namenjen starim fotografijama Starčeva i Starčevaca u ovom broju najstarijeg lokalnog mesečnika u široj okolini, svojim čitaocima nudi na uvid fotografiju nastalu 1933. godine.

            Festival akustične gitare “Gašini akordi“ priređen je, po šesnaesti put,  u subotu, 17. decembra, u Kreativnom kulturnom klubu, a odluka organizatora bila je da ovog puta afirmiše lokalne mlade izvođače aukustičarske muzike, što se pokazalo kao dobar potez, jer je imalo dobar odjek i kod publike i kod samih učesnika

            Književno veče Galine Lazić Vuksanović održano je  u prepunoj  galeriji “Boem“ u Domu kulture u četvrtak, 8. decembra.  Ova spisateljica iz Banatskog Karlovca objavila je od 2002. godine do danas sedam knjiga od kojih su po tri knjige aforizama i ljubavne poezije i jedna knjiga za decu.

            Na izložbi radova članova Udruženja likovnih umetnika Pančeva, koja je otvorena u Narodnom muzeju, 30. novembra, našla su se i dela naših sugrađanki Marije i Ivane Dimitrić, akademskih slikarki.

           Na dan početka najhladnijeg godišnjeg doba, u prostorijama Kreativnog kulturnog kluba održano je već tradicionalno boemsko veče dua ”Bostandžije”.

            Izložba slika Dejana Krge, akademskog slikara iz Beograda otvorena je u galeriji “Boem“ u četvrtak, 15. decembra. Krga je rođen u Bukovcu kod Novog Sada 1963. godine, ali detinjstvo i mladost je proveo u Kraljevu. Slikarstvo je studirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Momčila Antonovića. Postdiplomske studije je završio 1992. godine kod istog profesora. Izlagao je samostalno i grupno, više puta. Učestvovao je u radu brojnih likovnih kolonija.

Page 1 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…