All for Joomla All for Webmasters

Galerija “Boem”: Slike Dejana Krge

02 January 2023

            Izložba slika Dejana Krge, akademskog slikara iz Beograda otvorena je u galeriji “Boem“ u četvrtak, 15. decembra. Krga je rođen u Bukovcu kod Novog Sada 1963. godine, ali detinjstvo i mladost je proveo u Kraljevu. Slikarstvo je studirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Momčila Antonovića. Postdiplomske studije je završio 1992. godine kod istog profesora. Izlagao je samostalno i grupno, više puta. Učestvovao je u radu brojnih likovnih kolonija.

            Na otvaranju izložbe publici se prvo obratio Darko Ješić, direktor  Doma kulture, koji je izrazio zadovoljstvo što će ovako lepe slike krasiti zidove galerije u vreme predstojećih praznika kada je povećana frekvetnost u ovoj ustanovi kulture. U nastavku je reč data Čedomiru Kesiću, članu umetničkog saveta galerije “Boem“, koji je, između ostalog, za Krgu rekao da ga krase lepe osobine kao iz neke dobre literature i da je on slikar koji kroz svoje slike priča priču o svom zavičaju.

            Među izloženim radovima dominiraju pejzaži u tehnici ulje na platnu, ali ima i motiva iz svakodnevice urbanih sredina. O svom stvaralačkom radu Dejan Krga je rekao:

            - Ušao sam u neki period kada “krckam“ ono što sam u dosadašnjem iskustvu nakupio. Kada putujem, fotografišem i sada češće puštam slajd-šou pa slika nastaje kao spoj utiska, fotografija kao pomagala i uobrazilje mašte. I detinjstvo je taj magacin za kojim posežemo kada hoćemo da se inspirišemo kako bi to što pravimo “zamirisalo“ i izazvalo odgovarajuću emociju kod posmatrača - istakao je Krga.

Ako želite da zavirite u zrele šume i brdovita prostranstva preporuka je da obiđete ovu izložbu koja traje do 23. januara.

M. J.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…