All for Joomla All for Webmasters

RIMOKATOLIČKA CRKVA: Božićni koncert

02 January 2023

            Udruženje banatskih Hrvata je, 17. decembra, u crkvi Svetog Mauricija u Starčevu organizovalo tradicionalni božićni koncert. Kao i do sada, događaj je realizovan u saradnji sa Crkvenim odborom, ali prvi put predsednik ovog veća nije mogao da prisustvuje manifestaciji.

Naime, sve katoličke vernike i meštane Starčeva dan uoči koncerta duboko je rastužila vest o smrti Josipa Mihajlića (1948. - 2022.) koji je dugih 14 godina bio na čelu Crkvenog odbora. Iz tog razloga uvod u program imao je komemorativni karakter jer je preminulom Mihajliću odata počast kao istaknutom i uglednom pripadniku zajednice u Starčevu koji je s posebnim zalaganjem, posvećenošću i požrtvovanošću upravljao Crkvenim odborom, te su njegov život i rad ostali kao trajni uzor i inspiracija mlađim naraštajima.

            Reči hvale za ovogodišnji program koji je iz opravdanih razloga pretrpeo značajne izmene imala je verna publika čije je simpatije pridobila glavna zvezda koncerta, muzičar iz Subotice, Marko Križanović. Ovaj mladi i harizmatični pevač nastupio je uz pratnju klaviriste Šandora Kolompara predstavivši Starčevcima svoj muzički projekat pod nazivom “Panonski evergrin“ koji obuhvata svetske i domaće popularne melodije.

D. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…