All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Trka za bodove

02 January 2023

            Završen je prvi deo takmičenja za KK Borac. Kadeti se trenutno nalaze na trećem mestu Kvalitetne lige Vojvodine, što im omogućuje  da se plasiraju u plej-of, odnosno me|u šest najboljih timova u Vojvodini. Pioniri su na pretposlednjem mestu na tabeli.

            Kadeti tima iz Starčeva ugostili su, 26. novembra, novosadsku ekipu I came to play. Borac u ovom meču nije bio kompletan zbog bolesti igrača. Od prvog momenta utakmica je bila čvrsta. Na obe strane igralo se na jednu loptu. Posle bolje igre u gostiju u prvoj četvrtini, u daljem toku susreta Borac uspostavlja svoj ritam pa poluvreme biva izjednačeno - 31:31. Sam početak drugog poluvremena bio je neizvestan, igralo se čvrsto. Ali, kod rezultata 35:35 gosti napuštaju teren iz samo njima poznatih razloga! Ispostavilo se na kraju da nisu bili zadovoljni veličinom sale i ručnim semaforom!? Na žalost, susret  nije završen, a Savez je odlučio da se utakmica registruje 20:0 u korist Borca. Novosadska ekipa novčano je kažnjena i oduzima im se jedan bod.

            Potom, 4. decembra,  Starčevci odlaze put Zrenjanina gde su, tako|e oslabljeni, snage odmerili sa KK-om Zadrugar. Još jedna čvrsta utakmica do samog kraja. Start susreta pripada domaćinu (17:9). Druga četvrtina je izjednačena (17:17), a na poluvreme se otišlo s prednošću Zadrugara od 34:26. U nastavku susreta, u trećoj  četvrtini rezultat je 12:8 za domaćina, a Borac dobija  poslednji period igre sa 15:21. Krajni rezultat bije je 61:55 za Zrenjanince. Starčevcima je nedostajala rotacija igrača što je rešilo susret.

            Dana 11. decembra u Starčevu gostuje lider na tabeli KK Zicer 021 iz Novog Sada. Na ovoj utakmici Borac je imao na raspolaganju šest igrača, tako da nije mogao nešto više da pruži. Gosti odnose bodove kući pobedom s rezultatrom 58:105.

            Pioniri Borca su imali dva gostovanja. Prvo 26. novembra u Opovu, gde su odlično otvorili utakmicu sa 7:13 u prvoj četvrtiniali. Me|utim, u nastavku meča Starčevci nisu bili na visini zadatka i ovaj susret gube sa 68:42.

            Potom, 17. decembra sledilo je gostovanje u Omoljici ekipi Mladosti. Borac je pružio dobru igru u prvom delu meča ali ipak poluvreme dobijaju domaćini s 40:29 . U nastavku susreta trener Borca je iskoristio priliku da u igru uvede najmla|e igrače. Konačni rezultat glasio je   68:40 za Mladost.

            Nastavak takmičenja sledi u novoj 2023. godini krajem januara. Borcu posle kraće pauze predstoji intenzivan rad za bolje rezultate.

Z. Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…