All for Joomla All for Webmasters

ODBOJKA: Turnir u Starčevu

06 November 2022

            Odbojkaški klub Borac organizovao je memorijalni turnir “Bojan i Ranko“ u subotu, 1. oktobra, u znak sećanja na preprano preminule bivše igrače ovog kluba.

            Takmičenje je održano u pionirskoj konkurenciji, a pored Starčevaca učestvovali su i beogradski SPAS, Proleter iz Zrenjanina i SK volej iz Novog Sada.

            Posle dugog vremena sala OŠ “Vuk Karadžić“ u Starčevu ponovo je disala u ritmu igre preko mreže. Neki novi klinci koje predvode Vladimir Kovačević i Ratrko Tanev, vraćaju veru da u dogledno vreme Starčevo ponovo može da bude jak odbojkaški centar. Baš kao što je nekada bilo...

            Sve je praštalo na parketu. Igrala se odlična odbojka. Borac je u prvom meču savladao ekipu SPAS-a s 3:0, a onda je na red došlo finale protiv SK voleja. Bio je to meč za odbojkaške sladokusce. Klinci iz obe ekipe pokazali su da za budućnost ovog popularnog sporta ne treba da brinemo. Novosađani su poveli s 2:0 u setovima, Borac je uspeo da izjednači na 2:2, a onda su u petom setu nešto stariji i iskusniji gosti uspeli da iskoriste umor domaćeg tima i slave konačnu pobedu od 3:2.

            Organizatori su se potrudili da ovaj turnir svim učesnicima ostane u lepom sećšanju, pa su u pauzi između utakmica deca posetila muzej u Starčevu i dobila nova saznanja o neolitskoj kulturi.

            Pre početka turnira, delagacija OK-a Borac koju su činili nekadašnji igrači, posetila je grobove Bojana Rogića i Ranka Ilinčića.

A. Živković (“Pančevac“)

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…