All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

            Paju Rajkovića sam u nekoliko svojih napisa spominjao, ali s obzirom na to da u njima nema nekih posebnih detalja o njegovom kratkom, ali bogatom životu, a na inicijativu našeg zajedničkog prijatelja, gimnazijskog kolege, Dušana Genca, koji takođe voli da piše o ljudima i događajima iz Banata, ispunjavam dato obećanje, a ujedno dopunjavam i svoj serijala o Starčevcima.

Nakon toliko depresivnih pandemijskih dana, izgleda da nam je konačno svanulo! Ne, naalost, daleko je od toga da je korona iskorenjena, već je reč o nečemu za neke i važnijoj, zapravo najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Da, reč je o srećnom plasmanu Srbije u Katar, koji je ostvaren u maestralnom stilu - (Mitro)golom u poslednjim sekundama...

Izložba slika starčevačkog umetnika Nikole Poljaka otvorena je u  četvrtak, 28. oktobra, u Umetničkoj radionici “Pera Poljak“.

Pozorišna predstava “Jesenjin i drugi pesnici - prosipanje zlatne rogoze stihova“,  na kojoj je nastupio glumac Luka Piljagić, održana je u Maloj sali Doma kulture u ponedeljak, 8. novembra. 

Poetsko veče u kome je Nada Kljajić, pesnikinja iz Barande,  prezentovala svoju novu knjigu pesama pod nazivom “Zbog čoveka u ljudima“ održano je, 18. novembra, u Maloj sali Doma kulture.

Veče posvećeno jednoj od najkraćih književnih formi, aforizmu, priređeno je poslednjeg ponedeljka u oktobru mesecu u galeriji “Boem“. 

Starčevačka muzejska postavka “Starčevom kroz vekove“ i prateća izložba fotografija “Starčevo iz vazduha“ tokom zimskih meseci biće dostupni posetiocima samo po najavljenom dolasku.

            Već na početku poslednjeg meseca u ovoj godini, 2. decembra, u 19 sati u galeriji “Boem“ održaće se književno veče na kome će se predstaviti Senka Pavlović.

Page 2 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…