All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Starčevac Dejan Getejanc je, u galeriji Doma kulture u ponedeljak, 15. novembra, prezentovao knjigu pod nazivom “Hitlerov tajni pakt“. Autor je pokušao da rekonstruiše događaje iz perioda Drugog svetskog rata i da na osnovu njih izvuče svoj zaključak koji je i narativ knjige.

            Kazivač u ovom broju   rođen je 1932. godine u selu Đala, na samoj granici sa Mađarskom. Završio je srednju pilotsku školu u Mostaru, nakon čega kreće njegovo vojničko putovanje i usavršavanje od garnizona do garnizona.

            Vaše "Starčevačke novine" u ovom broju nastavljaju s objavljivanjem kraćih članaka iz štampe koji se tiču našeg mesta, a publikovani su u različitim listovima u prvoj polovini 20. veka.

Povodom objavljivanja knjige “Hitlerov tajni pakt“ razgovarali smo s autorom, inače Starčevcem, Dejanom Getejancem

Mesec školske biblioteke

            Obeležavanje meseca i dana školskih biblioteka treba da ukaže na važnu ulogu biblioteke i bibliotekara u ostvarivanju ciljeva obrazovanja i vaspitanja. U skladu s tim ciljevima, u našoj školi  obeležen  je Dan školskih biblioteka. Ovom prilikom bibliotekarka je sa učenicima razgovarala o  važnosti čitanja knjiga, jer nema dobre nastave ako se u njoj loše govori, čita i piše.

Čuvajmo naše pismo i jezik

            Ova zemlja i pismo ovo, vekovima se kroz patnju i bol  borila za novo, da bi sada četovao ili reči skraćivao, zamenjivamo ili nekuturu širio.

Upoznajmo se...

Kako se zoveš?

- Vanja Deninger.

Kako te zovu?

- Vanjica.

            Miloš Savić je rođen 1999. godine u Pančevu. Osnovnu školu je završio u Starčevu da bi dalje školovanje nastavio u Srednjoj Mašinskoj školi u Pančevu, smer tehničar za kompjutersko konstruisanje.

Page 3 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…