All for Joomla All for Webmasters

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Nastupaju zimski praznici

11 December 2021

            Proslavili smo sabor Arhangela Mihaila. Dočekujemo decembarske slave, koje ćemo usled  dobro poznate situacije ove godine slaviti više molitveno u krugu porodice, a ne u društvu velikog broja gostiju.

            Starčevci pored svoje slave mogu da se raduju i dive novoj crkvi koja iz dana u dan dobija svoj sve lepši izgled. Radnici firme “Stojanović gradnja“ iz Starčeva počeli su, 1. jula, da zidaju našu novu svetinju.  Kamioni su dovozili građevinski materijal, a vredni neimari sa Zoranom Stojanovićem koji vodi gradilište vredno su radili što se i vidi kada prođemo ovim delom našeg mesta. Velika je retkost u Srpskoj pravoslavnoj crkvi da se za manje od godinu dana sagradi jedna ovako velika crkva. Zahvaljujući izvođaču Daliboru Stojanoviću, koji sa zadovoljstvom gradi još jedno sveto mesto u našem Starčevu, u planu je da, ako to dozvole vremenski uslovi u toku zime, hram bude pokriven. Pored  dobre volje za rad, hvala Gospodu Bogu, Dalibor ima mogućnost i dobru volju da nas kreditira. Eparhija Banatska nam je kupila plac i finansirala materijal za temelj. Od donacije vernika i ljudi dobre volje treba da se isplate tekući radovi. Donacije se prikupljaju u hramu i kod parohijskih sveštenika. Do sada smo održali dve donatorske večere na kojima je prikupljeno nešto više od četiri hiljade evra. Na drugoj donatorskoj bio je veći odziv, a na sledećoj očekujemo mnogo veći broj priložnika. Svaki vaš uloženi dinar za gradnju mnogo znači da možemo dalje da se divimo našem prelepom hramu. Svakim vašim prilogom hram sve više se uzdiže ka nebu i ulepšava neše prelepo mesto. Tako da naša Pravoslavna crkva postaje bogatija za još jednu svetinju.

            Molimo sve koji imaju mogućnost i dobru volju da svoj prilog uz  dobijenu zahvalnicu uplate u crkvi ili kos sveštenika ili na račun: Srpska pravoslavna crkvena opština Starčevo  br. 325-9500600037013-76, sa naznakom   - za gradnju hrama Ognjene Marije.

            Organizuje se sledeća, treća donatorska večera, 11. decembra u 18 časova u kafani “Kod Andre“, gde očekujemo mnogo veći odziv, pošto je crkva svih nas, a nije nekog pojedinca niti može  jedan pojedinac da sagradi hram. Rezervacije na telefon  066/888-22-45. Pozajmimo Gospodu da se sagradi molitveni dom, a Gospod će nama da vrati u svakom dobru. Svima koji su do sada dali svoje priloge hvala, a koji će dati unapred hvala. Neka Vas GOSPOD  BOG blagoslovi i svakim dobrom nagradi.

Starešina hrama

protojerej  Zoran Maletić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…