All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ ŠKOLE

11 December 2021
(0 votes)

Mesec školske biblioteke

            Obeležavanje meseca i dana školskih biblioteka treba da ukaže na važnu ulogu biblioteke i bibliotekara u ostvarivanju ciljeva obrazovanja i vaspitanja. U skladu s tim ciljevima, u našoj školi  obeležen  je Dan školskih biblioteka. Ovom prilikom bibliotekarka je sa učenicima razgovarala o  važnosti čitanja knjiga, jer nema dobre nastave ako se u njoj loše govori, čita i piše.

            U odeljenju 4/1 održana je radionica, učenici su pravili masku svog omiljenog crtanog junaka. Razgovarajući sa učenicima o današnjoj sve većoj krizi čitanja bibliotekarka je istakla da je čitanje važno za čovekovu kulturu izražavanja i da učenici koji čitaju raznovrsnu lektiru postižu bolji uspeh u školi, da čitanje obogaćuje fond reči, proširuje vidike i oplemenjuje na različite načine. Biblioteke su riznice znanja, a znanje je blago koje svakog vlasnika svugde prati, kaže kineska poslovica, pa zato čitajte, jer je čitanje i zabavno i korisno.

 

Dan Škole

            Ove školske godine, 8. novembra, obeležen je još jedan Dan škole u uslovima koji su nesvakidašnji i nepovoljni.  Ovogodišnji Dan škole obeležen je pod sloganom “Moja škola“ i sa mnogobrojnim aktivnostima.  Putem razglasa otvorena je nedelja obeležavanja Dana škole. U holu je postavljena izložba sa različitim temama - prvi razred: Ovo smo mi; drugi razred: Šta volim u školi; treći i četvrtio razred: Da imam čarobnu moć moja škola bi izgledala ovako; peti razred: izrada plakata sa ispisanim i ukrašenim tekstom himne škole; šesti razred: izrada plakata Naša škola u prošlosti; sedmi razred: izrada prezentacije sa fotografijama iz prethodnih godina kojima su zabeležene aktivnosti; osmi razred - literarni konkurs Sačuvajmo naše pismo i jezik.  Nastavnici fizičkog vaspitanja organizovali sportske aktivnosti.

Danijela Zilić Pećanin

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…