All for Joomla All for Webmasters

RAGBI: Finale igrano u Starčevu

11 December 2021

            Ragbi sezona još traje. Velika borba se odvija za osvajanje Kupa Srbije, a finale će se održati u Starčevu, 28. novembra, gde će snage odmeriti petlići, kadeti i seniori o čemu ćemo imati opširan izveštaj u narednom broju.

            Sezona veteransko ragbija završena je pobedom Borca na turniru koji je održan polovinom novembra u Rušnju. Ragbi veterani trenutno planiraju organizovanje ragbi Nove godine prigodnim koktelom ukoliko epidemijske mere to budu dozvolile. Više o takmičarskoj sezoni, rekao nam je Radivoj Ćosić jedan od trenera RK-a Borac:

            - Na početku uvek pohvalim decu koja treniraju ragbi u našem klubu. Ne može se stalno pobeđivati iako su nam sve ekipe uvek na vrhu tabele. Juniori Borca su ove sezone prvi put učestvovali u ragbi kupu Srbije i bili su pravo iznenađenje jer su najmlađa ekipa, bukvalno svi imaju pravo da igraju još za kadetske ekipe. Za jedan bod im je promakla medalja za drugo mesto! Na tabeli ovu sezonu završavaju na četvrtom mestu što je za svaku pohvalu, kaže Ćosić i dodaje: - Kadeti su standardno dobri i igraju finale Kupa, petlići su završili takmičenje i peti su na tabeli, navodi Ćosić.

            Nekoliko sezona unazad pokazalo se da od osrednje ekipe petlića igrači sazreju u odličnu ekipu kadeta koja je uvek među prva tri mesta na tabeli. Starčevački ragbi klub je veoma cenjen u Ligi nacija jer su organizovali nekoliko utakmica reprenzetacije Srbije na Opštinskom stadionu.

            -  Naravno da je za to zadužen Ragbi savez Srbije ali nama je ukazano ogromno poverenje kao tehničkom organizatoru. Poslednja utakmica je odigrana između reprenzetacija Srbije i Turske u kojoj smo pobedili sa velikom razlikom, a utakmici je prisustvovao i ambasador Turske u Srbiji, kaže Ćosić.

            Sa treninzima se nastavlja i tokom zime. Uglavnom su to kondicioni treninzi i uvežbavanje tehničkih stvari a mladi ragbisti su orni uprkos nadolazećoj zimi jer ne žele da prave duže pauze. Tokom hladnijeg dela zime treninzi će se  održavati u fiskulturnoj sali Osnovne škole.

            - Neko vreme treninge smo održavali i u Velikoj sali Doma kulture pa bih se zahvalio direktorima Škole i Doma  na razumevanju i saradnji. Ostaje da se zahvalim i svim malim privrednicima koji su uvek imali volju da svojim prilozima doprinesu razvoj ragbi sporta i obroke za decu nakon odigranih utakmica - ističe Ćosić.

G. Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…