Odštampajte ovu stranicu

VESTI IZ ŠKOLE

08 July 2021
(0 glasova)

Orijentacioni kros

            Školski orijentacioni kros za učenike viših razreda održan je 7. juna. Ovo takmičenje odvijalo se u parku na Trgu neolita, a nadmetale su se 32 ekipe.

Takmičenje je otvorio direktor starčevačke škole Saša Tasić, a takmičenje su vodili vaspitačica Danijela Jajić i nastavnici fizičke kulture Dragana Marinković i Boško Đorđević. Na kraju nadmetanja podeljene su medalje ekipama koje su osvojile prva tri mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

Na pragu detinjstva i mladosti

            Dan 8. jun 2021. bio je poslednji nastavni dan za naše male maturante To je dan koji uvek budi emocije, sećanja na setne i bezbrižne dane, druženja, prve simpatije i ljubavi koje ostaju zauvek.

            Uz muziku i trubače, maturanti su proslavili uspešnu završnu nastavnu godinu,u skladu sa njihovim osećanjima i saznanjem da je jedno životno poglavlje završeno. Opraštali su se jedni od drugih, od nastavnika, učitelja, mlađih drugara, a kolektiv OŠ “Vuk St. Karadžić“ poželeo im je sreću na raskršću puteva detinjstva i mladosti.

 

Matursko veče

      Stigao je i taj dan. 10. jun, kraj osmogodišnjeg druženja između nastavnika i učenika naše škole. Prigodnim govorom, sve prisutne pozdravio je direktor škole Saša Tasić, koji ih je podsetio na nezaboravne trenutke u školi, ali i na obaveze koje će ih pratiti tokom života. Sve bi bilo  nepotpuno da tokom tog perioda nije bilo učitelja i nastavnika koji su ih tokom školovanja učili znanju, gradivu, kao i životnim mudrostima.

            Učenica Željana Ramadanović  pozdravila je prisutne u ime svih osmaka, podsetila ja na vreme odrastanja i ono što je obeležilo njihovih osam godina školovanja. Razredne starešine: Nataša Šaranović, Jovanka Ristić, Dragana Lunc i učiteljice: LJiljana  Velinov, Danijela Pećanin/Slađana Kostić i Vesna Đorđević, svesni da je ovo  samo početak jednog dugog puta kojim su krenuli i da ih čeka još mnogo “bitaka“ do konačnog cilja, ispratili su ih ponosno, setim pogledima, verujući da će uspeti! Porukom “hrabro poletite u život i neka vas svet prigrli istom toplinom“ ispratili smo još jednu generaciju đaka osmaka.

 

Aktivizam zaposlenih u Školi

            Dvadesetak zaposlenih u starčevačkoj školi obeležilo je završetak ove školske godine neobičnom ekskurzijom. Iako je prvobitno zamišljeno da se organizuje bajk-tura do obližnjeg Ivanova ipak je većina na samo odredište došla bržim prevoznim sredstvima ali je ipak nekoliko entuzijasta na čelu sa direktorom Tasićem prešla pedesetak kilometara “na sopstveni pogon“.

U Ivanovu je druženje organizovanu na splavu “Kod Crnog“ u tipičnom ambijentu banatske čarde sa izvrsnim domaćim specijalitetima.          

 

Vukovci i učenica generacije

            Nije lako biti najbolji učenik. Ali, svojim radom i trudom to su uspeli sledeći učenici “vukovci“: Milica Veličković, 8/1, Ana Ivanović, 8/1, Marija Marjanović 8/1, Jovana Đurišić, 8/2, Luka Ćirović, 8/2, Pavle Keljević, 8/3, Dušan Krstić, 8/3 i Milica Aleksić, 8/3. Jovana Đurišić iz 8/2 je u ovoj generaciji ponela laskavu  titulu đaka generacije.

“Čepom do osmeha“

            Učenici odeljenjske zajednice 1/2, zajedno sa svojom učiteljicom Dorikom Žurban, pokazali su kako  treba biti human i ekološki angažovan. Sakupljene  plastične čepove (dva puna velika džaka) odneli su u ajnfort zgrade MZ Starčevo, gde ova institucija vrši prikupljanje reciklažnih čepova. Svojim primerom oni nam poručuju:   - reciklirajte, budite i vi humani!

Stranu pripremila

Danijela Zilić Pećanin

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…