Odštampajte ovu stranicu

VESTI IZ ŠKOLE: Takmičenja

08 June 2021
(0 glasova)

TEHNIKA I TEHNOLOGIJA - Okružno takmičenje je održano 24. aprila,  u OŠ “Dositej Obradović“ u Omoljici. Učenica Jovana Đurišić iz 8/2, osvojila je drugo mesto. Republičko takmičenje održano je u Nišu 15. maja, a Jovana  jer takođe osvojila drugo  mesto. NJu je pripremala nastanica Aleksandra Stoilkovski.

INFORMATIKA I RAČUNARSTVO - U kvalifikaciji za Okružno takmičenje Antonije Milovanović iz 7/3 osvojio je   prvo mesto. Pripremala ga je Aleksandra Stoilkovski.

ISTORIJA - Opštinsko takmičenje iz istorije održano je, 25. aprila, u OŠ “Bratstvo-Jedinstvo“ u Pančevu. Učenik Luka Đirović iz 8/2 osvojio je prvo mesto. Pripremala ga je nastavnica Zorka Milenković.

MATEMATIKA - Okružno takmičenje iz matematike održano je 25. aprila u OŠ “Jovan Sterija Popović“ u Vršcu. Učenica Nađa Kozačenko iz 4/3 osvojila je pohvalu. NJu je pripremala učiteljica Vesna Đorđević.

FIZIKA - Na školskom takmičenju iz fizike, koje je održano  17. februara, učestvovalo je 25 učenika šestog, sedmog i osmog razreda. Najbolje rezultate  ostvarili su:  Anđelka Arsić 7/4, Strahinja Todorović 7/3 i Ana Ivanović 8/1. Oni su obezbedili mesto na Opštinskom takmičenju, a uz njih je mesto obezbedio i Antonije Milanović 7/3, jer je prošle godine učestvovao na Okružnom takmičenju. Opštinsko takmičenje održano je 27. februara u OŠ “Goce Delčev“ u Jabuci. Naša četvoročlana fizičarska ekipa ostvarila je odlične rezultate. Sva tri učenika u sedmim razredima Arsić, Todorović i Milanović obezbedili su mesto koje vodi na Okružno takmičenje. Našoj Ani Ivanović malo je nedostajalo da obezbedi mesto na Okružnom takmičenju u kategoriji osmih razreda. Okružno takmičenje je zbog epidemiološke situacije odloženo na mesec dana, te je održano 24. aprila u OŠ “Aksentije Maksimović“ u Dolovu. Naša ekipa je ponovo ostvarila sjajne rezultate. Učenica Anđelka Arsić iz 7/4 osvojila je drugu nagradu, Strahinja Todorović iz 7/3, osvojio je treću, a Antonije Milanović je dobro uradio test, ali nije osvojio nagradu. Pripremao ih je Aleksandar Vi,  nastavnik fizike.

PLIVANJE - Na Opštinskom kao i na Okružnom takmičenju učenica Teodora Petrović iz 6/2 osvojila je prvo mesto. Na Državnom takmičenju, učenica Andrea Poljak iz 5/2, osvojila je treće mesto.

DŽUDO - Na prvenstvu Vojvodine učenici naše škole ostvarili su sledeći uspeh: Uroš Ćirković , 5/2 , prvo mesto; Golub Strigić, 5/2, prvo mesto; Mijat Vukosavljević, 3/1, drugo mesto; Vuk Milovanović, 4/2, treće mesto; Petar Stojić, 6/1, treće mesto; Vuk Jovanović, 3/2 treće mesto i Đorđe Maletić, 3/1, treće  mesto.

ATLETIKA - Na međuokružnom takmičenju u atletici učenik Veljko Luković, 5/3, osvojio je drugo mesto, a ekipno muška ekipa osvojila je treće mesto: Nikola Đirović 8/3, Stefan Lukić 7/1, Luka Aleksić 7/2, Vojkan Luković 7/2, Bojan Dakić 7/4, Strahinja Tanev 7/3, Stefan Milenković 6/1. Pripremali su ih nastavnici Boško Đorđević i Dragana Marinković.

PROMOCIJA SREDNJE ŠKOLE - Dana 14. maja, u našoj školi održana je promocija Mašinske škole iz Pančeva,  kako bi budućim srednjoškolcima pomogli da se što bolje opredele za svoj budući poziv.

ORIJENTIRING 2021. -  Dana 21. maja na Avali, održano je Školsko prvenstvo Srbije u orijentiringu. Organizator je Orijentiring savez Srbije i Savez za školski sport Srbije , a pod pokroviteljstvom Ministarstva Omladine i Sporta RS. Na takmičenju je učestvovalo preko 250 osnovaca i srednjoškolaca iz cele Srbije. Našu školu predstavljali su učenici:  Luka Aleksić 7/2, Vojkan Luković 7/2, Mateja  Čančar 7/2, Nemanja  Jović 7/2, Filip  Milenković 7/2, Vanja Đorđević 7/2, Ognjen  Veličković 7/1, Novak  Joković 7/1, Mijat Starčev 7/3, Strahinja  Tanev 7/3, Lazar Cetić  8/1 i Mihailo Matičić 8/1.

Danijela Zilić Pećanin

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…