Odštampajte ovu stranicu

VESTI iz Škole

12 april 2020
(0 glasova)

Čitalići

Školsko takmičenje u veštinama čitanja i razumevanja pročitanog i pismeno izražavanje “Čitalići klikeraši 2020. održano je 25. februara. Učestvovali su učenici drugog,  trećeg i četvrtog razreda, ukupno 54 učenika.

Takmičenja

 RAČUNARSTVO I INFORMATIKA - dana 22. februara u OŠ “Žarko Zrenjanin“ u Kačarevu održano je opštinsko takmičenje. Učenik naše škole  Antonije Milanović, 6/3, osvojio je prvo mesto. NJega je pripremala nastavnica Aleksandra Stoilkovski. FIZIKA - dana 23. februara u OŠ “Goca Delčev“ u Jabuci održano je opštinsko takmičenje. Učenici naše škole, zajedno sa nastavnikom Aleksandrom Vigom,  svojim trudom i zalaganjem postigli su izuzetne rezultate:

- Antonije Milanović, 6/3,  drugo  mesto;

- Strahinja Todorović,  6/3, treće  mesto;

- Marija Marjanović, 7/1, treće mesto;

- Luka Đirović, 7/2, treće mesto;

- Ana Ivanović, 7/1, treće mesto;

- Mijat Starčev, 6/3, pohvala i

- Lena Mančić,  7/1, pohvala

HEMIJA - dana 1. marta, u OŠ “Isidora Sekulić“ u Pančevu  održano je opštinsko takmičenje. Učenici naše škole, zajedno sa nastavnicom Danijelom Vlajin i Slavicom Alimpić, osvojili su zapažene rezultate:

- Marija Marjanović, 7/1, treće mesto;

- Ivan Dobrosavljević, 8/1, treće mesto

TEHNIČKO I INFORMATIČKO OBRAZOVANJE - dana 1. marta, u OŠ “Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu  održano je opštinsko takmičenje. Učenici naše škole, zajedno sa nastavnicama Aleksandrom Stoilkovski i Zoranom Rangelov, postigli su izuzetne rezultate:

-  Anđelka Arsić, 6/4, prvo mesto;

- Jovana Đurišić, 7/2, drugo mesto

Nastavak aktivnosti stručnih veća

U toku meseca marta u holu škole, za učenike sedmog i osmog razreda, održan je kviz iz hemije, biologija i geografije za učenike šestih razreda. Učenici pokazuje veliko interesovanje, motivisanost za ovaj vid provere svojih znanja i veština. 

Pričest naših školaraca

U prvu subotu Velikog posta, poznatiju kao Teodorova subota  učenici naše škole, zajedno sa veroučiteljicom Nikolinom Novaković, pričestili su se u hramu Svetog Pantelejmona.Svojim prisustvom i ljubavlju, kako prema Bogu, tako i prema svima prisutnima u hramu, deca su nas podsetila na reči gospoda Isusa Hrista: “Ukoliko se ne obratite i ne budete kao deca, nećete zadobiti Carstvo Nebesko“.

Misliša

Matematičko društvo “Arhimedes“, organizovalo je Nacionalno matematičko takmičenje “Misliša“ koje je održano 12. marta. U našoj školi učestvovalo je 80 učenika,  od prvog  do sedmog razreda.        

 Poezija

U našoj školi obeležen je Dan poezije, koji se obeležava 21. marta. Obeležavanju ovog dana svoj doprinos dali su učenici, nastavnica srpskog jezika Nataša Milićev i bibliotekarka Danijela Pećanin. U čast svih velikana naše poezije učenici su kazivali stihove naših najslavnijih pesnika.

Danijela Zilić Pećanin

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…