Odštampajte ovu stranicu

VUKOVAC – RADOVI UČENIKA OŠ „VUK ST. KARADŽIĆ“

12 april 2020
(0 glasova)

Portret meni drage osobe

            Moja najdraža osoba mi je i najmilija. To je jedno prelepo biće - moja mama.

Ona se zove Jolika i ima 43 godine, nedavno joj je bio rođendan. Kad god je pogledam, njene oči su vesele i uvek me podsete na proleće, jer su zelene i vedre. Ima dugačku zlatnu kosu. Kad se nasmeje, uvek širi veselu energiju. Mamina omiljena životinja je mačka. Zato što je moja mama odrasla na selu, ona je kao mala volela da juri kokoške. Mama mi je veoma brižna i draga. Kad god mi je potrebna pomoć za domaći zadatak ili nešto drugo, ona je uvek tu za mene. U slobodno vreme volimo da beremo cveće u bašti i da idemo u kupovinu. Radi u stanovima. Takođe, volimo da čitamo knjige i da provodimo vreme zajedno. Voli kada dobijem dobar uspeh u školi. Pomažem joj da zalije cveće i da briše sudove. A najviše od svega volim da gledamo serije.

            Opisivala sam svoju mamu zato što imamo pmnogo zajedničkih stvari i jer je moja mama veoma brižna osoba.

Kristina Varga 5/2   

* * *

            Jedan od meni omiljenih članova moje porodice je moj tata. NJegovo ime je Slobodan, mada ga neko zove Boba, neko Sloba, a kada je bio mali i kada je išao u školu - Ilke. Tata kaže da se imena nikad ne daju slučajno i da te ime obeleži za ceo život. Čak je jednom rekao nešto na latinskom što ja nisam zapamtio, a znači ime je znak.  Volim ga jer volimo iste stvari. Volimo sport, društvo, zajedničke izlaske, dobre ljude, muziku i još mnogo toga. Najviše mi se sviđa to što je pored svojih godina uspeo da sačuva nešto dečije u sebi. Sa mojim drugarima i samnom ponekad odigra partiju stonog tenisa na tavanu naše kuće, utakmicu malog fudbala, kada je lepo vreme odemo na pecanje i uvek se raduje mojim pobedama na takmičenjima u džudou i pobedama na utakmicama u fudbalu. Trudi se da me nauči da igram šah što meni baš i ne ide od ruke jer je teško i treba da se vežba, ali on je uporan i kaže da ću za neku godinu moći da igram sa njim. Uveče, kada legnemo, volim da slušam njegove priče iz detinjstva.

            Omiljeni pisac za decu mom tati i meni je Duško Radović.

Mateja Ilić 5/2

* * *

            Ova osoba ima mile braon oči kao čokolada i lepu braon kosu. Ima 45 godina i zove se Danijela.

            Veoma je duhovita i darežljiva i voli da se druži. Radi u dve škole kao nastavnik hemije. Uvek je za zabavu iako je veoma marljiva. Osmeh na licu nosi čak i u lošim trenucima. Kada je bila mala živela je na selu. Trenirala je rukomet i bila veoma dobra u tom sportu. Obožava da sluša i plete uz muziku, takođe i  da čita knjige.  Veoma je aktivna i radna čak i sa toliko godina. Volela je da igra fudbal iako ga nije trenirala. Većinu letnjih raspusta provodila je kod svoje bake. Posle teškog rada i hrabrosti postala je najbolja majka na svetu. Ima  veliko srce puno ljubavi i tako znam da je najbolja majka na svetu. To govorim iskreno iz dubine svoga srca.

Relja Ratkov 5/2

 

Moja mama

            Pisati o mami nije lako jer ima mnogo toga da se kaže, ali ću se potruditi da u nekoliko redova pišem nešto o mojoj majci.

            Moja mama se zove Đorđeta. Ona ima 43 godine, ima crnu kosu kao mrak, braon oči, lep osmeh, kratku kosu i srednje je visine Radi u Republičkom zavodu za statistiku u Pančevu. Moja mama radi veoma odgovoran posao. Nakon posla čekaju je druge obaveze kao što su čišćenje kuće, kuvanje i pranje veša. Pored svih ovih obaveza ona uvek nađe vremena da pomogne mom bratu i meni oko domaćeg zadatka. Takođe, voli da nam priča priče koje je ona kao dete slušala od svojih baba i prababa. Priče su veoma poučne i interesantne. Još kao mala moja mama je volela matematiku i sada svima kojima treba pomoć oko matematike, ona pomaže.

            Moja mama je stroga, ali pravedna.

Sofija Arsić 4/2

 

Moj kućni ljubimac

            Pre tri godine sam bio sa mamom, bakom i dekom u banji a tata je ostao kod kuće da radi. Moja želja je bila da dobijem psa. Kada sam se vratio iz banje čekalo me je iznenađenje. Dobio sam psa, ženku crnog nemačkog ovčara. Dao sam joj ime Azra. Ona je sada dobra, velika i pametna, ali kada je bila mala, bila je jako nestašna. Kopala je rupe po dvorištu i stalno skakala na decu što je moju mamu jako ljutilo. Takođe je volela da grize lopte, pa kada smo moji drugari i ja igrali fudbal, ona je toliko skakala da sam mislio da će da prevagne boks. Jednom sam čak ostavio fudbalsku loptu, koja mi je mnogo značila, u dvorište i nakon toga smo je pustili da se istrči. Tada mi je izgrizla loptu, ali ja tu nisam mogao ništa sem da budem ljut na nju. Tada su moji roditelji odlučili da je odvedu na dresuru. Bila su to tri najduža meseca u životu. Kada se vratila kući, bio sam srećan, kao i ona. Bila je jako dobra i mirna. Sada se svaki dan igra sa mnom.

Aleksa Terzić 5/2

* * *

Moj ljubimac je pas i zove se Keti.

            Dobio sam je od jedne bake, ona je imala tri kučeta. Čim sam ugledao Keti, znao sam da je taj pas za mene. Keti je pas sa braon i belom dlakom, ima braon oči i jako je lep. U početku nisam znao koja je rasa, sve dok nisam saznao da je mešanac maltezepa i jazavičara. Ona je baš zaštitnički nastrojena jer me uvek štiti i ujuda one koji me udaraju. Keti je pas koji voli da skače i trči. Ona i ja se svaki dan igramo i ona je neumorna, jer posle igre nastavlja da trči sa psom mog brata. Keti nije poslušna što se tiče šetanja, ali je zato oko svega ostalog poslušna. Volim Keti i mislim da je najbolji pas na svetu.

Vuk Ćirković 5/2

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…