Odštampajte ovu stranicu

KK Borac - radno na svim poljima

12 mart 2020
(0 glasova)

Košarkaši Borca od početka godine krenuli su radno. Počelo je takmičenjem u drugom delu lige KSV, a učestvovalo se na turnirima i prijateljskim utakmicama

“Dan košarke“ za Starčevce bio je, 26. januar. Najmlađi članovi ovog KK-a, deca 2009-2013. godište, učestvovali su na najvećem mini-basket festivalu, u Beogradu, pod nazivom  “Rajko Žižić“, koji je ove godine bio jubilarni - dvadeseti po redu. Na ovom turniru pored Starčevaca učestvovalo je još oko 240 ekipa iz zemlje i inostranstva. Mališani KK-a Borac odigrali su dve utakmice: protiv ekipe KK-a Žarkovo i KK-a Novi Beograd. Ovo je bila prilika da se vidi gde su po kvalitetu u odnosu na vršnjake, a može se sa sigurnošću reći da su pokazali zavidan kvalitet.  Nakon beogradskog turnira usledile su dve prvenstvene utakmice u Starčevu. Prvi na parket izašli su mlađi pioniri, ovog puta tima Borac 2 i i KK,-a Tamiš.  Starčevci su od početka pokazali ko ima loptu u svojim rukama pa su prvu četvrtinu rešili ubedljivo sa 21:3. Nastavak utakmice bio je rutinski i zabeležena je pobeda s rezultatom  54:33. Ovom pobedom Borac 2 se približio sredini tabele.

            Nakon ove utakmice usledila je kadetski susret sa ekipom KK-a Radnički iz Kovina. Kadeti Borca odlično su započeli utakmicu: u prve dve četvrtine vodila se velika borba za svaku loptu, a nakon 20 minuta igre poluvreme je završeno sa rezultatom u korist gostiju: 42:53. U nastavku, Borac je pružio dosledan otpor ali nije imao rešenje za šut za tri poena, pa na kraju Kovinci pobeđuju sa rezultatom 99:63.

            Nakon prvog kola sa svim selekcijama usledilo je da ekipe sa kojima je trebalo  da se igra, odložile su utakmice zbog raznih razloga. Ti mečevi biće odigrane u narednom periodu.

            Umesto odloženih susreta usledio je košarkaški spektakl u Starčevu,  derbi kola, utakmica koja će verovatno odlučiti ko prolazi u plej-of. U goste Borcu stigli su  vršački kadeti - ekipa  In Monte. Uovom susretu Borac je morao da pobedi više od tri poena, da bi se popeo na drugu poziciju. Pred mnogobrojnom publikom, početak utakmice krenuo je kako se poželeti može - sa prepoznatljivom odbranom, presing preko celog terena koji krasi ovu selekciju a urodio je plodom. Prvi period Borac dobija sa 32:19, a u drugoj četvrtini vodila se izjednačena borba (14:15) pa se na poluvreme otišlo s prednošću  Borca od  12 poena razlike. Iako su imali lepu prednost, nije bilo opuštanje, pa je u trećem periodu usledila lepršava igra momaka iz Starčeva, sa dosta preciznih šuteva sa svih pozicija, a protivnik se našao u čudu - taj period igre Borac je dobio s 24:7. U nastavku susreta igrači sa klupe su susret sigurno priveli kraju i Borac pobeđuje sa 87:53. Trebalo je  tri poena više a Borac je ostvario ubedljivih 34 poena prednosti i sad se nalazi na drugom mestu C grupe Regionalne lige, koje vodi u plej-of. Ovu utakmicu Starčevci su fenomenalno odigrali - od odbrane do napada, i sve je funkcionisalo po dogovoru i cela ekipa je bila ko jedan. Velika borba, velika želja, veliko srce. Utakmica je shvaćena na najozbiljniji način, a pored svih momaka za nijansu se istakao jedan koji je odigrao utakmicu karijere - Mladen Novičić Moljac. Publika je uživala i  imala je šta da vidi. Bila je ovo utakmica za pamćenje o kojoj će se dugo pričati.

            Kadeti su odigrali i prijateljsko - pripremnu utakmicu, 29 januara, sa ekipom KK-a Dinamik Vip u Beogradu.

Z. Kokanović

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…