Odštampajte ovu stranicu

KOŠARKA: Sve selekcije u vrhu tabele

12 novembar 2019
(0 glasova)

Startovala je Kvalitetna liga Košarkaškog saveza Srbije koju organizuje Košarkaški savez Vojvodine, a Borac učestvuje sa tri selekcije.

Počelo je samo kako se poželeti može, a sve su selekcije pokazale zavidan kvalitet. Najstarija selekcija, kadeti 2004. godište, nalaze  se nalaze u grupi od sedam ekipa od kojih su četiri van konkurencije.

            Prvu utakmicu Borac je odigrao, 12. oktobra,  u Kovinu protiv ekipe KK-a  Radnički, koja je dve do tri godine starija od naših momaka. Naše igrače je sa klupe predvodio Dušan Šain. Ovaj susret je bio dosta čvrst i borilo se za svaku loptu, što se videlo i po četvrtinama. Prva: 20:22, druga 19:18, treća 14:14 a u poslednjem periodu igre Kovinci uspevaju da uspostave svoju igru i povedu sa 15 poena razlike dok je na semaforu bilo još četiri minuta do kraja meča. U finišu kreće Borčeva  mašinerija i dobrom igrom u odbrani, presingom igrača na igraču,  počinje velika prednost domaćina da se topi. Par sekundi do kraja, Starčcevci uspevaju da povedu sa pola koša i tako je ostalo do kraja susreta, a Borac je mnogobrojnu publiku u hali ostavio u neverici. Ovo je bila velika pobeda za start prvenstva.

            Potom, 20 oktobra, u Starčevu je ugošćena Budućnost iz Alibunara, još  jedna ekipa van konkurencije. Uprkos tome, krenulo se sa borbom na terenu. Prve dve četvrtine su i rešene u korist Borca (25:21 i 19:15). U jednom trenutku utakmice Borac je imao i 14 poena prednosti. Nisu imali naši momci snage da zadrže rezultat. Bilo je grešaka kod dodavanja i sa tri trojke gosti rešavaju pobednika - 95:89 za Alibunarčane. Trenutno su kadeti na drugoj poziciji na tabeli.

            Mlađi pioniri, KK-a Borac 1, trenutno se takođe nalaze na drugoj poziciji, a prvo kolo su odigrali u Starčevu,  13. oktobra. Ovo je bila utakmica za pamćenje jer su gosti iz Pančeva, KK Kris- kros, deklasirani, naročito u prvom periodu igre (31:8, 16:9). Na terenu je tog trenutka bila samo jedna ekipa, te Borac pobeđuje sa ubedljivih 64:32.  Druga ekipa mlađih pionira, KK Borac 2,  gostovala je, 10. oktobra,  KK-u Tamiš. Lepo su mlađi pioniri započeli utakmicu, međutim, kako je meč odmicao bilo je oscilacija u igri i to je domaćin iskoristio i pobedio sa 44:30.

Zoran  Kokanović

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…