Odštampajte ovu stranicu

KOŠARKA: LETNJA REGIONALNA LIGA - borba za plej-of

12 jul 2019
(0 glasova)

Nakon dva odigrana kola seniori Borca nastavili su, 25. maja, takmičenje u Letnjoj regionalnoj ligi dočekavši ekipu KK-a Radnički iz Kovina, momčad koja je sastavljena od mladih igrača, juniora.

Tim  Borca na ovoj utakmici sa klupe je predvodio nekadašnji iskusni igrač Bojan Radosavljević. Utakmica nije imala rezultatski značaj jer je gostujuća ekipa van konkurencije, te je u ovom susretu data šansa svim igračima domaćih. Kovinci su ipak bolje otvorili utakmicu i dobili prvu četvrtinu sa 20:17. Istim ritmom nastavljaju u drugoj pa i nju rešavaju u svoju korist sa 19:13, tako da se na poluvreme otišlo s prednošću Radničkog od 39:30. U nastavku utakmice bila je izjednačena igra pa se treća četvrtina završila s nerešenim rezultatom 15:15. Poslednji period igre rešio  je pobednika a Starčevci su shvatili da treba da se uozbilje kako  bi pobedili, a tako je i bilo. Bolja igra je pokazana od strane domaćih igrača, sa većom željom za pobedom. Meč su zapravo rešile dve trojke Jovana Ilića i jedna Vladana Andrića pa je četvrti deo meča rešen pobedom Borca od 30:16, za krajnji rezultat 75:70 za Starčevce. Sledeći susret trebalo je da se odigra, 5 juna, međutim, zbog lošeg vremena susret je pomeren.

            Borac je potom gostovao Crepajčanima, ekipi KK-a Družina Kozlovac. Ova utakmica je bila veoma važna jer su obe ekipe u konkurenciji da uđu u plej-of. Što se tiče dešavanja na terenu, Borac je, nažalost, imao samo dva raspoložena  igrača: Danijela Savića i Danijela Stankovića, tako da nije mogao da pruži pravu igru što je domaćin iskoristio i pobedio sa 66:56. Posle ovog poraza Borcu predstoji da u revanšu u Starčevu pobedi sa više od 10 poena razlike kako bi se našli među četiri najbolje ekipe u ligi.

            Dana 1. juna, Starčevci su gostovali u Pančevu  trenutno najjačoj ekipi koja je sastavljena od gotovo najboljih pančevačkih košarkaša, KK-u Virtus basket. U ovom susretu domaćini su bili bolji skoro u svim segmentima igre sem na centarskoj poziciji. Naši momci nisu mogli da pruže bolju partiju pored raspoloženih domaćina, tako da su Pančevci pobedili sa 76:45, po četvrtinama: 24:9; 20:11; 17:17 i 15:8.

            Potom, 9. juna, ugošćena je ekipa KK-a Opovo 99. Uovoj utakmici Borac je bio oslabljen neigranjem najboljeg igrača Danijela Stankovića. I pored toga viđena je izjednačena igra u prve tri četvrtine (16:12; 14:17; 19:26), ali gosti su bili bolji te dobili poslednji period igre sa rezultatom 21:11, za krajnjih 76:60 za košarkaše iz Opova.

            Mlađe kategorije, kadeti i mlađi pioniri, 2. juna,  gostovali su u Pančevu ekipi Tamiša odigravši dvomeč. Lepa košarka je viđena u obe utakmice a naši momci su pokazali zavidan kvalitet. Dana 17. juna, najmlađi članovi KK-a Borac, deca rođena 2009, 2010 i 2011. godine, dočekali su vršnjake iz komšiluka, KK Mladost iz Omoljice. Na otvorenom terenu videli su se lepi košarkaški koraci sa obe strane a pobedilo je prijateljstvo i drugarstvo oba kluba.

Zoran Kokanović

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…