Odštampajte ovu stranicu

KUD ”NEOLIT”: Sledi Godišnji koncert

16 jun 2019
(0 glasova)

U Kulturno-umetničkom Društvu “Neolit“ radno je tokom cele godine, pa je tako prošao i ovaj prethodni period. Osim što su u pregovorima za neke inostrane turneje, a ponude stižu iz Mađarske, Rumunije, Italije i Poljske, polako se radi i na pripremi celovečernjeg koncerta koji se po trdiciji pravi na kraju sezone, tj. školske godine. Datum koncerta biće naknadno i na vreme objavljen.

 

            - Želimo da napomenemo da smo u proteklih mesec dana imali nekoliko nastupa, a ovaj period obeležile su naše mlađe sekcije. Naime, sa “Igrama iz Leskovca“ koreografkinje velikana Desanke Đorđević, naši klinci plasirali su se na zonsku smotru koja je održana, 12. maja. Otišli smo da se prikažemo, više revijelno, bez ambicija za dalji prolazak. To svedoči izvedba naših igrača, koja je bila najbolje pohvaljena od strane žirija i činjenica da su odigrali najkomleksniju koreografiju od svih ansambala, ali po propozicijama takmičenja to ne ulazi u ocenjivanje, jer je koreografija namenjena najstarijima. Zato smo veoma ponosni na našu decu, a od ove generacije tek očekujemo mnogo i spremamo ih za budući period - kaže za SN umetnički rukovodilad KUD-a Branislav Živković.

            Folkloraši su tog 12. maja, imali još jedan nastup, pre smotre, a predstavili su se brojnoj publici na Opštinskom stadionu, u poluvremenu odigravanja ragbi meča između reprezentacija Slovenije i Srbije.

            - Nakon toga, 18. maja, zajedno sa igračima KUD-a  “Branko Cvetković“ putovali smo i nastupali na dečijem festivalu u Molu, gde smo se lepo proveli i sklopili nova poznastva i ugovorili buduće nastupe - kaže za naš list  predsednik KUD-a “Neolit“ Uroš Ban.

            Dok se “krčkaju“ neke nove koreografije koje “Neolićani“ čuvaju u tajnosti, očekuje se poziv na tradicionalni festival u Crepaji “Veliko crepajačko kolo“ koji će biti u prvoj polovini juna, pa zatim već najavljeni celovečernji koncert u Domu Kulture.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…