Odštampajte ovu stranicu

VESTI IZ ŠKOLE

16 jun 2019
(0 glasova)

“Za čistije i zelenije škole“

Realizovan je još jedan  projekat “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ u kojem učestvuje i naša škola vođena timom za ekologiju . Učenici starčevačke škole zajedno sa nastavnicom tehničkog vaspitanja Zoranom Rangelov uspešno su realizovali ovaj projekat, napravivši kante za smeće od starih automobilskih guma. Učenici petog razreda napravili su kućice za ptice i hotel za insekte.

 

Sređivanje boravka

Dana 18. aprila, u  produženom boravku “Zvezdice“, deca, zajedno sa svojim roditeljima i radnicima Škole, učestvovali  su  u akciji “April - mesec čistoće“ u cilju obezbeđivanja prijatnijeg i bezbednijeg boravka dece u dvorištu ovog objekta. Akcija je protekla uz lepo i korisno druženje.

Treći školski orijentiring

U našoj školi organizovan je treći školski orijentiring: dana 4. maja, za učenike nižih razreda (učestvovalo 25 ekipa) a 8.maja, za učenike viših razreda (učestvovalo 19 ekipa). Takmičenje je održano u parku u Starčevu.

Nagrađena su  prva tri mesta a najushićeniji bili su prvaci koji su se prvi put susreli sa ovim sportom. Ovo je sport u kome se iskazuje veština orijentacije u prostoru i fizička sposobnost takmičara.  Dana 10. maja, na Košutnjaku u Beogradu, održano je školsko prvenstvo Srbije u orijentiringu u organizaciji Orijentiring saveza Srbije. Našu školu predstavljalo je osam učenika u dve kategorije - do 12 i 14 godina: Danilo Radosavljević, 8/2; Vuk Milosavljević, 8/4; Sandra Radeka, 8/4 i Marta Žakula, 8/4, činili su prvi tim, a Lazar Cetić, 6/1; Stefan Bošković, 6/3; Marija Gerdić,     6/3 i Željana Ramadanović, 6/3, drugu ekipu. Stefan Bošković osvojio je 6. mesto, a Marta Žakula deveto. Učenike je predvodila vaspitačica Danijeli Jajić.

DŽudo

Na turniru u Kačarevu, održanom, 5.maja, učenik Uroš Đurišić, 3/2, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji “stariji poletarac“. Dana   11. maja, učenik Vuk Jovanović, 1/2, osvojio je drugo mesto na džudo turniru u Vršcu.

Profesionalna orijentacija

Profesionalna  orijentacija pruža pomoć i podršku u donošenju životno važnih odluka, kao što su izbor srednje škole. Pomaže učeniku da bolje upozna sebe i svoje karakteristike bitne za izbor budućeg zanimanja , da otkrije u čemu je najbolji , koliko su spremni da ulože napore za ostvarenje svojih cinjeva. U okviru profesionalne orijentacije u našoj školi, 6. maja, održano je promovisanje Srednje tehničke škole 23.maj Pančevo.

Kros RTS-a

Tradicionalna atletska manifestacija Kros RTS-a  “Kroz Srbiju“ održana je i u Starčevu,  10. maja. Svi učenici koji su učestvovali zaslužuju pohvale kao i nastavnici fizičkog vaspitanja Boško Đorđević  i Dragana Marinković, kao organizatori.

“Stihovanje“

Na Smotri recitatora “Stihovanje“ održanoj, 11.maja, u Gradskoj biblioteci u Pančevu učestvovali si učenici naše škole koje su pripremari njihovi mentori: Alisa Uskoković, Vesna Đorđević, Vesna Rajić , Emilija Dimitrijević i Nataša Milićev.  Za drugi nivo takmičenja koji je  održan, 13.maja, u Narodnom muzeju plasirala se učenica Milica Aleksić, 6/3.

Šah

U našoj školi tokom meseca maja održano je i takmičenje učenika koji vole da igraju šah. Učestvovali su učenici od petog do osmog razreda i dva učenika drugog razreda. Prvo mesto osvojio je Jovan Ćalić, 7/3; drugo mesto osvojio je Bojan Dakić, 5/4, a treće Vuk Milosavljević iz  8/4. Takmičenje su organizovali Božo Glišić, Aleksandra Stoilkovski i Danijela Pećanin.

Takmičenje iz istorije

Dana 12. maja, u Nišu je održano državno takmičenje iz istorije. Našu školu predstavljala je učenica Majda Starčev, 7/1, koja je osvojila 8. mesto sa osvojenih 37 bodova od ukupnih 44 boda. NJu je pripremala nastavnica Zorki Milenković.

 

Danijela Zilić Pećanin

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…