Odštampajte ovu stranicu

BezbednoST(arčevo)

16 jun 2019
(0 glasova)

Da li se Starčevci osećaju bezbedno u svom mestu? Na prvi pogled, naša lokalna zajednica jeste bezbedno mesto za život. Međutim, s vremena na vreme, proključa krv i zlo izađe na osunčanu ravnicu kraj Dunava.

 

Periodični ispadi umeju da bace senku na miran i pitomi život u Starčevu. Nerado se sećamo - pre nekoliko godina nakon svađe na dan starčevačke slave odnet je i jedan mladi život.

Iako narušavanje javnog reda i mira u našem mestu nije učestalo kao ranije, sporadični incidenti utiču na to koliko se Starčevci osećaju bezbedno u mestu u kome žive. Poslednji dokaz jeste i slučaj kada je jedna naša sugrađanka završila u zatvoru nakon što je izazvala fizički incident u prodavnici u centru Starčeva.

Bezbednosnu pretnju čini i grupa maloletnika i mlađih punoletnika, koji se noću okupljaju u dvorištu Škole. Možda nisu svesni da njihovo dokazivanje, za sada manifestovano uništavanjem javne imovine, vodi u mnogo veće probleme. Ali, ako to budu kasno shvatili, ništa više neće biti isto. Za njih. Jer, od države niko nije, ne može i neće biti jači a svaki pokušaj da se istraje u pokušajima da se to bude - gubljenje je vremena.

SN

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…