Odštampajte ovu stranicu

Košarka: Završeno takmičenje u plej-ofu

12 maj 2019
(0 glasova)

Pioniri Borca završili su takmičenje u plej-ofu zauzevši pretposlednje mesto na tabeli. Iako su bili peti od šest ekipa u Vojvodini, klinci iz našeg mesta ostvarili su veliki uspeh jer su se treću godinu za redom našli u samom vrhu vojvođanske košarke. Bilo je dosta lepih i neizvesnih utakmica a u većini tih mečeva Starcevci nisu imali sportske sreće

 

Dana 23. marta, Starčevci su otputovali u Nove Banovce gde su prošle godine ubedljivo poraženi. Međutim, u ovom susretu  bilo je mnogo drugačije: Borac je tokom čitave utakmice imao loptu u svojim rukama i nije predavao. Prva četvrtina je bila izjednačena (18:18), a druga je tesnim rezultatom pripala našim momcima (13:11). Starčevci su odlično odigrali i treći period igre (19:14) a dobra igra je nastavljena i u poslednjem periodu meča kada je Borac imao i 15 poena prednosti. Kako se bližio kraj utakmice domaći tim je sve bolje igrao i smanjio prednost. Trideset sekundi pre kraja igrači Borca imali su koš prednosti ali usled loše koncentracije gube dve lopte a Novobanovčani  to koriste i na kraju pobeđuju sa rezultatom 62:60. Ostaje velika žal zbog toga što utakmica nije rešena u korist Starčevaca jer je Borac bio bolji tokom čitave utakmice a samo je nedostajalo malo sportske sreće.

            Potom, 4 aprila, u Starčevo su došli gosti iz Inđije, ekipa koja ima visoke i tehnički dobre igrače. I ovaj susret je bio neizvestan. Uprvoj četvrtini bilo je dosta koševa sa obe strane a ona je završena u korist domaćina (23:22). I drugi period igre bio je neizvestan ali i on pripada Starcevčima (17:16) tako da se na poluvreme otišlo sa rezultatom 40:38. Nastavak igre je doneo veliku borbu i još više koševa. Gosti su bolje zaigrali te dobili treći period sa 25:17 a Borac je počeo da gubi snagu i u poslednjoj četvrtini ostaje bez dva igrača koji su dobili po pet faulova, te je Inđija to iskoristila i pobedila sa 85:74. Mora se reći da su Starčevci i u ovoj utakmici dali svoj maksimum ali je presudila visina gostujućih igrača.

            Naredni meč nije odigran jer Starčevci nisu otputovali u Kulu zbog finansiskih razloga pa je ova utakmica završena službenim rezultatom 20:0 za domaćine. Potom je u Starčevo došla  ekipa KK-a Zadrugar iz Lazareva. Ceo tok utakmice bio je neizvestan i težak za gledanje. Naši momci nisu pružili dobru partiju a tokom utakmice obe ekipe su se smenjivale u vođstvu u prvom poluvremenu (18:10 i 10:19 po četvrtinama). Bolju igru Borac pruža u trećoj četvrtini pa ovaj period dobija sa 24:18. U poslednjem delu  Borac je uspeo da ostvari desetak poena prednosti i tako privede utakmicu kraju i pobedi sa rezultatom 74:67.

          Mlađi pioniri takođe su nastavili sa ligaškim utakmicama te su, 23. marta, ugostili ekipu KK-a Tamiš 2 koja je zauzimala poslednje mesto na tabeli. Dobrom igrom u napadu Borac je tokom cele utakmice imao prednost i na kraju pobedio sa 46:22 (16:3, 8:3, 15:6, 7:10).

            Zatim, 30. marta, usledilo je gostovanje ekipi KK-a Radnički u Kovinu. Prvo poluvreme pripao je Starcevcima (11:8 i 12:3 po četvrtinama za Borac) a nakon pauze gosti su još bolje zaigrali pa je u nekim trenucima bilo i 15 poena prednosti za starčevačke mališane. Međutim, od polovine četvrte četvrtine dolazi do pada u igri Borca te je to domaćin iskoristio i rezultatski se približio, a sekund do kraja Starčevci su imali koš prednosti a onda je blokada na lopti od strane igrača Borca dosuđena kao faul i sa dva postignuta bacanja Kovinci uspevaju da izdejstvuju produžetak! Drama! U nastavku utakmice lošim izvođenjem bacanja Starčevci su doprineli pobedi domaćih igrača sa 45:44. U ovoj utakmici, može se reći da su pojedine odluke sudije bile na štetu Borca i da su uticale na konačni ishod utakmice.

            Potom, 7 aprila, Borac je dočekao lidera na tabeli ekipu KK-a Kris kros.  Borac je ovaj meč, možda i najbolje do sada odigrao u ligi i pokazao da može da parira najboljim timovima. Prve tri četvrtine dobili su gosti ali ne lako, već su trebali da se dobro potrude a vodila se ravnopravna igra. Poslednju četvrtinu gosti ubedljivo dobijaju ali se mora reći da je u ovom periodu igre Borac dao šansu igračima sa klupe. Krajnji rezultat bio je 69:34 za Kris kros.

            Posle odlične dotadašnje igre usledila je veoma loša partija u poslednjem kolu u Pančevu, protiv KK-a Tamiš 3,  u kojem je domaćin pobedio sa 64:19. Posle duge sezone - od oktobra do aprila, može se reći da su pioniri imali kvalitetnu sezonu sa odličnom igrom i još boljim rezultatom - svrstavanjem među šest ekipa u Vojvodini. I mlađi pioniri, s obzirom na to da su bili najmlađi u ligi, ostvarili su dobar plasman.

  1. Kokanović
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…