Odštampajte ovu stranicu

KUD ”NEOLIT”: Ambiciozni planovi

12 maj 2019
(0 glasova)

Dečiji ansambli KUD-a “Neolit“ su se, 14. aprila, predstavili na 58. opštinskoj smotri muzičko-folklornog stvaralaštva  u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Pančevo.

U punoj sali Kultunog centra u Pančevu, naši najmlađi folkloraši predstavili su se u takmičarskom delu gde je dečiji ansambl nižih razreda, u kategoriji izvornog stvaralaštva,  izveo “Igre iz Starčeva“, dok je dečiji ansambl viših razreda, u kategoriji koreografisanog folklora, izveo koreografiju Desanke Ćorđević “Igre iz Leskovca“. Očekuje se prolazak na  regionalnu smotru folklora koja će se održati, 11. maja, takođe u Kultutrnom centru u Pančevu.

            Ubrzo nakon toga, tačnije, 14. maja, naše najmlađe “Neolićane“ očekuje nastup u Crepaji na manifestaciji “Crepajačko kolo“ gde će pored naših folkloraša biti još  puno anasmbala iz Vojvodine. Saradnja sa KUD-om “ Sveti Sava“ iz Crepaje ostvarena je više puta u proteklom periodu tako da će Crepajčani sigurno biti deo dečijeg festivala u Starčvu koji je u planu za kraj juna.

            Izvođački ansambl je u proteklom periodu pripremao programa za obaveze koje im predstoje. Tako će, 14. maja, nastupiti revijalno na 56. gradskoj smotri muzičkog i folklornog stvaralaštva izvornog karaktera. Za kraj sezone, u planu je da svi ansambli društva odu na zajedničko letovanje u Bugarsku, čime bi bila zaokružena još jedna uspešna sezona KUD-a “Neolit“. 

            U narednih nekoliko meseci očekuje se realizacija projekta nabavke kostima za najmlađe članove jer se u dosadašnjem radu kao najveći problem javlja upravo kostim za najmlađe članove koji je teško i pozajmiti jer i ostali ansambli oskudevaju sa nošnjom.

            - U planu je i krečenje Male sale Doma kuluture i nabavke opreme koja će dobrineti da rad u sali bude lakši i ugodniji. Planiramo da u Maloj sali Doma kulture organizujemo programe koji će biti interesanti našoj publici a i našim članovima. Koncerti pevačkih grupi, narodnih orkestara izložbe narodnih nošnji - deo su novog programa koje će naše društvo pružiti publici - reko je za “Starčevačke novine“  Uroš Ban, predsednik starčevačkih folkloraša.

P.A.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…