Odštampajte ovu stranicu

VESTI IZ ŠKOLE

12 maj 2019
(0 glasova)

Okružna takmičenja

MATEMATIKA - na Okružnom takmičenju iz matematike  održanom, 23. marta u Vršcu, učenik Strahinja Tanev, 5/3, osvojio je treće mesto a Lazar Jovanović, 5/ 3, pohvalu.

Učenike je pripremio  nastavnik Aleksandar Vig. TEHNIKA I TEHNOLOGIJA - na Okružnom takmičenju iz tehnike i tehnologije održanom, 6. aprila u Omoljici, učenica naše škole Jovana Đurišić, 6/2, osvojila je prvo  mesto i plasirala se za republičko takmičenje. NJu je pripremala nastavnica Aleksandra Stoilkovski. ISTORIJA - na Okružnom takmičenju iz  istorije održanom, 7. aprila u OŠ “Bratstvo-jedinstvo“, učenici naše škole osvojili su zapažene rezultate: Majda Starčev, 7/1, osvojila je prvo mesto a Luka Ćirović, 6/2, drugo. NJih je pripremala nastavnica Zorka Milenković. GEOGRAFIJA - na Okružnom takmičenju iz geografije održanom 14. aprila u OŠ “Đura Jakšić“ u Pančevu učenice naše škole postigle su izuzetne rezultate: Natalija Jakovljević,  8/3, osvojila je drugo mesto; Jovana Reljić, 8/3, treće, kao i Jovana čančar. NJih je pripremala nastavnica Zorka Bjelić.

”Čitalići”               

Dana 21. marta, u Ivanovu je održan opštinski nivo smotre čitalaštva pod nazivom “čitalići klikeraši 2019“. Učenici koji su učestvovali su: Lara Draguša, Nikola Grgić i Ana Savić (2/1), mentor Alisa Uskoković; Strahinja Adamov, Aleksa Matijašević, Nađa Kozačenkov, Nađa Restak i Magdalena Jovanović (2/3), mentor Vesna Đorđević; Pavle Keljević, Dušan Krstić (6/3), mentor Emilija Dimitrijević i Natalija Jakovljević, 8/3, mentor Emilija Dimitrijević.

Hitna pomoć

Dana 5. aprila, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo održala je predavanje na temu: “Iznenadni srčani zastoj“. Predavanjem su obuhvaćeni svi učenici sedmih razreda. Predavači su bili:  dr Dragana Marković, Jelena Gerga, Aleksandra Isevski i Dragan Gajić.

Mala Olimpijada

Dana 8. aprila, u Hali sportova Pančevo održana je “Mala Olimpijada“ gde su učestvovali naši  učenici iz odeljenja 3/2 . NJih je vodila učiteljica Dorika Žurban. Deca su se lepo zabavila u druženju kroz sportske aktivnosti. Bio je to jedan divan i zanimljiv dan za njih.

Starčevački ”Dani knjige”

 U Domu kulture u Starčevu organizovana je po prvi put prve manifestacija pod nazivom “Starčevački dani knjige 2019“. Učenici naše škole iz 3/2, 4/1 i 5/2 odeljenja, sa svojim nastavnicima Dorikom Žurban, Milenom Stanojević i Vesnom Rajić, prisustvovali su 12. aprila danu koji je namenjen dečijim afprističarskim susretima. Tog dana svoje aforizme je čitao i kazivao Zoran T. Popović. Učenici su uživali u aforizmima koji su  duhoviti i  puni paradoksa, a pojedini učenici su kazivali i svoje aforizme.

Seminar

U periodu od 21. do 23.marta u našoj školi je održan seminar pod nazivom “Škola za 21.vek“. Osim  kolega iz naše škole, seminaru su prisustvovale kolege iz osnovnih škola iz Banatskog Brestovca, Debeljače, Kovačice i Kovina. Predavači su bili iz Pančeva i Bečeja. Cilj ovog programa je da podrži razvoj sposobnosti kritičkog mišljenja i veština rešavanja problema i programiranja u toku redovnih i vannastavnih aktivnosti.

Takmičenja

DŽUDO - na međunarodnom turniru “Trofej Beograda 2019“ koji je održan, 30. marta, učenici naše škole osvojili su zapažene rezultate: Uroš Đurišić, 3/2, osvojio je drugo, a Mikaina Jovanović, 3/2, treće mesto.

U kategoriji “stariji poletarac“ Uroš Đurišić je osvojio prvo mesto. PLIVANJE - 30./31. marta u Sarajevu, učenica naše škole Andrea Poljak, 3/2, osvojila je prvo mesto u disciplini 50m leđno  i  treće  mesto u disciplini 100m leđno.

 2. april - Svetski dan knjige za decu

U našoj školi obeležen je ovaj dan uz knjigu koju su učenici sami odabrali. Ujedno je ovaj dan posvećen i nedavno preminulim književnicima Dobrici Eriću i Grozdani Olujić, koji su vojim bajkama i pesmama obogatili naše detinjstvo.

Zdravlje

 Dana 4. aprila, u saradnji sa lokalnom zajednicom u našoj školi održano je predavanje na temu “Kako da porastemo zdravi i snažni“. Predavanje je održala Tanja Lazar, radnik “BENU“ apoteke, učenicima od prvog do četvrtog razreda. Cilj predavanja je da deca shvate da je pored stvaranja radnih navika veoma bitno i formiranje zdravih navika vezano za ishranu i fizičku aktivnost. Putem piramide ishrane  deca su mogla videti koje su najzastupljenije  namirnice. Za dobar početak školskog dana najvažniji obrok je doručak, a  veliki broj dece ne doručkuje. Za užinu treba jesti voće, a slatkiše treba svesti na najmanju moguću meru. Davanje ličnog primera deci je veoma važno da bi njihov rast i razvoj bio pravilan.                                  

Danijela Zilić Pećanin

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…