Odštampajte ovu stranicu

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE MESNE ZAJEDNICE: Skupština je sada - Savet

12 maj 2019
(0 glasova)

Poslednja sednica Skupštine mesne zajednice Starčevo održana je 18. aprila. Poslednja, jer od ove sednice skupština više nije skupština, nego je savet. Prisutni ovoj sednici bili su: Aca Dimitrić, Petar Andrejić,   Brankica Dragojerac, Mićo Jakovljević, Željka Nedić, Goran StojanoviĆ, Miroslav Kužet i Anton Deninger, kao članovi Skupštine, i zapisničar Predrag Stanković.

 

            S obzirom da je sednici prisustvovao dovoljan broj članova (8) za rad i odlučivanje, predsedavajući  je predložio, a Skupština jednoglasno prihvatila sledeći dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Usvajanje Poslovnika o radu Saveta MZ Starčevo;
  3. Usvajanje Statuta MZ Starčevo;
  4. Usvajanje izveštaja Komisije za nabavke;
  5. Informisanje o tekućim poslovima u Starčevu i
  6. - razno

            Zapisnici sa prethodnih sednica mesnog organa vlasti usvojeni su jednoglasno a potom je usledilo usvajanje Poslovnika o radu i Statuta, kojim je praktično izvršeno usaglašavanje sa Zakonom  o lokalnoj samoupravi, što je prethodno učinila i Skupština grada Pančeva pa je tako u oba ova akta termin “Skupština mesne zajednice“  zamenjen terminom “Savet mesne zajednice“.

            U daljem toku rada Saveta prihvaćen je izveštaj Komisije za javne nabavke - da se JKP-u “Starčevac“ poveri posao oko uređenje dečijih igrališta na teritoriji našeg mesta i da se u tu svrhu odobre sredstva u iznosu od 361.200 dinara.

            Potom je član Saveta MZ Starčevo, Petar Andrejić, informisao prisutne o realizaciji akcije “April - mesec čistoće“ koja je u završnoj fazi, a u sklopu ove tačke jednoglasno je donet sledeći zaključak: - da se gradskoj većnici za ekologiju, Katarini Banjai, uputi inicijativa za pošumljavanje i uređenje prostora na ulazu u naseljeno mesto Starčevo (od “Đerma“ do Tafe) na kome se nalazi samonikla bagremova šuma.

            Pod tačkom “razno“   bilo reči o problemima prepunjenih kontejnera koji se nalaze na platou između Ambulante i JKP-a i nakon rasprave na tu temu doneta je odluka da se uputi zahtev JKP-u “Higijena“ za davanje informacije o načinu odlaganja smeća svih privrednih subjekata u centru  Starčeva kako bi se pristupilo boljem palniranju odlaganja otpada.

SN

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…